Šį kartą Velykų stalui siūlome pasigaminti laiko patikrintus kepinius: riešutų ir džiovintų vaisių duoną bei nesudėtingą šokoladinį pyragą su džiovintomis slyvomis.

Riešutų ir džiovintų vaisių duona
2-3 vnt.

Velykų proga net ir įprasta duona ant stalo gali sužibėti naujai. Pridėtkite keletą papildomų ingredientų ir kvieskite svečius ragauti

Raugui reikės:

1 stiklinės kvietinių miltų
1 stiklinės vandens

Duonai reikės:

1 kg šviesių spelta/pilno grūdo miltų
1 stiklinės avižinių dribsnių
1 stiklinės sėlenų
1 stiklinės saulėgrąžų
po saujelę razinų, abrikosų, spanguolių, riešutų
1,5 l šilto vandens
2 šaukštų druskos
3 šaukštų cukraus
1 šaukšto aliejaus

Gaminimas:

1. Raugui sumaišykite kvietinius miltus su vandeniu, uždenkite ir laikykite kambario temperatūroje dvi paras. Kasdien pamaišykite.

2. Tešlai visus komponentus ir raugą išmaišykite dubenyje ir supilkite į aliejumi išteptas kepimo skardas, palikdami vietos jai kilti – apie 1/4 iki krašto. Padėkite indus su tešla šiltai 7–8 val., kad ši iškiltų.

3. Kepkite iki 180 °C orkaitėje apie 100 minučių.

Rešutų duona

Šokoladinis pyragas su džiovintomis slyvomis

Receptų kūrėja ir kulinarė siūlo išmėginti laiko patikrintą šokoladinio pyrago receptą, kurį įvertins kiekviena šeimininkė, norinti pamaloninti namiškių bei svečių gomurį.

Reikės:

200 g džiovintų slyvų
5 šaukštai brendžio
150 g juodojo šokolado
2 kiaušiniai
100 g nerafinuoto cukranendrių cukraus
100 g sviesto
50 g cukraus
180 g maltų migdolų
3 šaukštai kakavos
2 šaukštai kvietinių miltų
3 baltymai
1 žiupsnis druskos
cukraus miltelių

Gaminimas:

1. Nuplikytas ir nusausintas slyvas apliekite brendžiu, palikite 1–3 val. pamerktas.

2. Šokoladą ištirpinkite dubenėlyje virš karšto vandens garų. Kiaušinius su nerafinuotu cukranendrių cukrumi išplakite iki putų. Iki purumo išplakite kambario temperatūros sviestą su cukrumi. Įmaišykite ištirpintą šokoladą, išplaktus kiaušinius, maltus migdolus, kakavą, miltus. Kai masė bus vientisa, įmaišykite iki putų išplaktus baltymus su druska.

3. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, susmeikite į tešlą slyvas. Kepkite 30 min. iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje, o dar 20–25 min. – 180 °C orkaitėje. Iškeptą pyragą pabarstykite cukraus milteliais.

Šokoladinis pyragas su džiovintomis slyvomis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)