„Penktadienis Lietuvoje yra labai saulėtas ir tikrai šiltas. Jeigu ketvirtadienį temperatūra pakilo iki 18-21 laipsnio šilumos, tai penktadienį šiluma yra panaši. Šilčiausia ne pačiame Vilniuje, o Nemuno slėnyje, Šilutėje, Tauragėje“, – patikslino sinoptikė.

Ji tikino, kad per visą balandį sulaukėme tik kelių lietingesnių dienų.

„Išties ūkininkams yra kuo skųstis. Per visą balandį tik kelios stotys gali pasigirti, kad turėjo gal tris dienas su lietumi, o to lietaus kiekis tebuvo vos 1-3 milimetrai. Tai yra labai mažai, yra labai sausa, gaisrų pavojus miškuose yra didžiulis, nes miško paklotė labai greitai džiūsta, iškylaujant reikia būti atsargiems“, – laidoje sakė sinoptikė.

Ji taip pat pažėrė ir nemažai gerų žinių – šiluma sugrįš jau po kiek apniukusio šeštadienio ir nesitrauks iki kitos savaitės pabaigos.

„Labai norisi sakyti, kad bjaurūs orai negrįš artimiausiu metu. Kitą savaitę bus irgi labai šilta. Žinoma, yra buvę, kad ir gegužę sugrįžo šalti orai, tačiau pagal dabartinę situaciją, turėtų išlikti labai šilta. Kalbant apie savaitgalį, orai truputį pasikeis, turbūt šventėms visada galioja tas „kiaulystės dėsnis“. Vienas anticiklonas, kuris šiomis dienomis lėmė šiltus orus, šiek tiek pasitrauks, o kitas dar nespėjo sustiprėti, todėl tas žemesnio slėgio laukas mums atneš kiek daugiau debesų ir lietaus.

Šeštadienio naktį daugės debesų, bus nuo 0-5 laipsnių, yra tikimybė, kad antroje šeštadienio pusėje rytiniuose rajonuose palis, temperatūra pakils iki 12-17 šilumos. Orai subjurs tik vienai dienai, o sekmadienis niūresnis turėtų būti tik rytiniuose rajonuose. Visgi lietus bus toks menkas, kad neatgaivins net žemės, o antroji Velykų diena bus jau šiltesnė ir giedresnė, dieną šils iki 18 laipsnių“, – sakė V. Ralienė.

Ji taip pat sakė, kad tikėtina, kad ir gegužės mėnuo bus šiltas.

„Kitą savaitę bus labai šilta, temperatūra naktimi kils iki 3-8 laipsnių, o dienos vis šiltės. Pagal dabartinę informaciją, kad savaitės pabaigoje jau sulauksime dažnesnio lietaus, ko jau labai reikėtų net dulkėms nuplauti. Pagal skaičiavimus, vidutinė gegužės temeperatūra bus šiltesnė nei įprasta. Pati balandžio pabaiga gal ir bus šiek tiek žemesnė, bet vis tike bus šilta“, – kalbėjo V. Ralienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)