Vakarinės Lietuvos pusės orus šiandien lems nedidelis, bet aktyvus ciklonas. Čia debesų bus daugiau, o po pietų pasirodys ir krituliai. Tarpais snigs, kris šlapdriba. Kai kur gali nugriaudėti perkūnija. Vėjas ir čia pūs daugiausia iš šiaurės, 8–13 m/s, antroje dienos pusėje pajūryje gūsiai sustiprės iki 16 m/s. Oras įdienojus sušils iki 4–6 laipsnių.

Vilniuje šiandien kritulių nenumatoma. Diena bus šviesi, tačiau vėjuota ir vėsi, vos 3 laipsniai šilumos.
Antradienį orų sąlygos keisis mažai, orai išliks žiemiški. Bus debesuota su pragiedruliais, vietomis trumpai pasnigs. Naktį ir rytą drėgnose vietose susidarys plikledis, bus slidu. Vėjas beveik visur nestiprus, besikeičiančios krypties, tik pajūryje laikysis šiaurės, šiaurės vakarų ir gana smarkus.

Temperatūra naktį pažemės iki 2–7 laipsnių šalčio, dieną vėl kils tik iki 2–6 laipsnių šilumos.

Trečiadienį mūsų kraštą užkliudys per Skandinaviją slenkantis Atlanto ciklonas. Naktį šiaurės vakarinėje šalies pusėje, dieną jau daugelyje vietovių numatomi krituliai. Vyraus sniegas ir šlapdriba, tačiau įdienojus, bent jau vakariniuose rajonuose, juos ims keisti lietus. Įsismarkaus pietvakarių, vakarų vėjas: naktį arčiau jūros, dieną jau daug kur gūsiai sieks 15–20 m/s. Temperatūra naktį vyraus silpnai neigiama, apie 0–5 laipsnius šalčio, pajūryje bus truputį virš nulio. Dieną dėl kritulių ir vėjo temperatūra vėl neviršys 2–6 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį, vienam ciklonui tolstant, o kitam dar nepriartėjus, orai šiek tiek pagerės. Aprims pietvakarių vėjas, dieną bus daugiau pragiedrulių. Krituliai prognozuojami dar daugelyje vietovių: naktį jie bus mišrūs, o dieną vyraus trumpas lietus. Temperatūra naktį svyruos nuo 1 laipsnio šalčio pietrytiniuose rajonuose iki 4 laipsnių šilumos pajūryje, dieną oras sušils jau iki 4–9 laipsnių.

Penktadienį Lietuvą pasieks naujas gilus Atlanto ciklonas, kuris atneš daugiau šilumos ir jau nežiemiškus kritulius. Naktį pajūryje ir Žemaitijoje, dieną daugelyje rajonų palis. Vėl stiprės pietvakarių vėjas: naktį vietomis, dieną daug kur gūsiai sieks 15–20 m/s. Temperatūra naktį svyruos apie nulį, tik pajūryje bus šilčiau, o dieną jau vyraus 7–10 laipsnių šiluma.

Savaitgalį vėjai pamažu rims, kritulių tikimybė mažės, bus vidutiniškai šilta.