V. Ostrauskas ir R. Ostrauskienė vedę nuo 1993 m. Porą vienija daug bendrų veiklų: jie kartu dirba organizuodami neįgaliųjų stovyklas, kartu keliauja. V. Ostrauskas pažymi, kad dviese gyvenimo sunkumus pakelti yra daug lengviau, jis savo mėgstamoje veikloje sako jaučiantis nuolatinę žmonos paramą.

Pinti iš vytelių V. Ostrauskas pradėjo po keletą mėnesių trukusių Darbo biržos kursų. Jo teigimu, pynimo procese ypač žavi nuolatinis bendravimas su žmonėmis, taip pat tai, kad galima labai greitai išvysti darbo rezultatą, pavyzdžiui, ryte pradėti ir vakare jau džiaugtis nauja pintine. Be to, pynimas atneša ir finansinės naudos.

Vyteles pynimui Vygantas pasakoja gaunantis iš ūkininkų, kurie jam jas atveža į namus. Anksčiau jų iš tiekėjų atsiveždavo ir pats – jam tai problemų nesukeldavo. Tautodailininkas pina Lietuvos neįgaliųjų draugijos patalpose. Tiesa, šia veikla užsiima tik nuo lapkričio iki balandžio: nuo gegužės pradžios iki spalio pabaigos V. Ostrauskas kartu su žmona pluša Landšafto terapijos ir rekreacijos centre, įsikūrusiame Monciškėse, netoli Šventosios.

„Mūsų centras veikia kaip antras reabilitacijos etapas po ligoninės. Jame stuburo traumas patyrę žmonės mokosi grįžti ir visavertiškai integruotis į savarankišką gyvenimą. Jie išmoksta įvairių amatų, tapyti, gaminti maistą, kompiuterinio raštingumo pagrindų. Susirinkę dalinamės patirtimi, paremiame ir palaikome vieni kitus. Kadangi stovykloje žmonės išsišneka, tai ne tik mokymasis, bet ir terapija“, – sako V. Ostrauskas.

Be pynimo iš vytelių tautodailininkas taip pat teigia mėgstantis keliauti. „Šią žiemą buvome Vietname, praėjusią žiemą – Kambodžoje ir Tailande, užpraėjusią – Egipte. Turime svajonę aplankyti kiekvieną žemyną. Desertui pasilikome Australiją“, – teigia V. Ostrauskas.

Ne vieną tolimą šalį su žmona aplankęs ir svečias kultūras pažinęs V. Ostrauskas sako norintis palinkėti pasauliui taikos, o visiems žmonėms – sveikatos. Taip pat jis pataria nepamiršti, kad kiekvienas žmogus pats yra savo likimo kalvis.

„Viskas yra mūsų rankose. Tik reikia sugalvojus, ko nori pasiekti, iškart aktyviai imtis veiksmų, kad judėtum link tikslo, o ne atidėlioti kitai dienai. Tai galioja ir reabilitacijai, ir visam gyvenimui apskritai“, – sako tautodailininkas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją