Imbierinis pagrindas: į smulkintuvą sudėkite 2 ½ stiklinės pasmulkintų imbierinių sausainių, 5 šaukštus sviesto ir 3 šaukštus cukraus. Susmulkinkite iki birios, smėlį primenančios masės.

Ledų sluoksnis: truputį aptirpusius vanilinius ledus ar šaldyta jogurtą (2 ½ stiklinės) sumaišykite su 1 stikline ananasų gabalėlių ir 2/3 stiklinės pasmulkintų makadamijų riešutų.

Plakta grietinėlė. Išplakite 1 ½ stiklinės grietinėlės, pasaldintos keliais šaukštais cukraus ir šlakeliu romo. Grietinėlė turi būti puri, bet ne standi.

Kokosų drožlės. Keptuvėje ant vidutinės ugnies paskrudinkite 1 stiklinę kokoso drožlių.

Sudėliokite pyragą: į kepimo formos dugną dėkite ploną sluoksnį sausainių masės, švelniai prispauskite. Uždėkite ledų sluoksnį, įdėkite į kamerą, kad sustingtų. Ant viršaus dėkite dar vieną sausainių sluoksnį, ant jų - ploną plaktos grietinėlės sluoksnį. Leiskite per naktį sustingti. Išimkite iš formos (neapipjaustykite šonu) ir visą tortą padenkite plakta grietinėle. Viršų pabarstykite kokoso drožlėmis. Dar kuriam laikui įkiškite į šaldymo kamerą.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją