Jums reikės:
300 g miltų
200 g sviesto
70 g cukraus
žiupsnelio druskos
1 kiaušinio
100 ml grietinėlės (22 proc.)
2-3 šaukštų cukraus
žiupsnelio druskos
1 šaukšto krakmolo
500 g saldžių trešnių
Kelissyk prasijokite miltus, į vidurį suberkite cukrų, druską, atšaldyto sviesto gabalėlius, įmuškite kiaušinį. Dviem peiliais susmulkinkite viską į vientisą masę, iškočiokite rutulį, suvyniokite į foliją ar kepimo popierių ir padėkite į šaldytuvą nakčiai (arba į šaldymo kamerą vakandai). Vėl iškočiokite, įdėkite į prieš tai sviestu suteptą formą, padarę aukštą bortelį. Šakute subadykite tešlą ir suberkite trešnes, prieš tai išėmę kauliukus.
Sumaišykite grietinėlę, cukrų ir krakmolą.
Kepkite pyragą prieš tai įkaitintoje orkaitėje (230 laipsnių) apie 10 minučių, tuomet ištraukite, įpilkite grietinėlės masę ir kepkite, kol iškeps.
Skanaus!