Jums reikės:

300 g miltų
200 g sviesto
70 g cukraus
žiupsnelio druskos
1 kiaušinio
100 ml grietinėlės (22 proc.)
2-3 šaukštų cukraus
žiupsnelio druskos
1 šaukšto krakmolo
500 g saldžių trešnių

Kelissyk prasijokite miltus, į vidurį suberkite cukrų, druską, atšaldyto sviesto gabalėlius, įmuškite kiaušinį. Dviem peiliais susmulkinkite viską į vientisą masę, iškočiokite rutulį, suvyniokite į foliją ar kepimo popierių ir padėkite į šaldytuvą nakčiai (arba į šaldymo kamerą vakandai). Vėl iškočiokite, įdėkite į prieš tai sviestu suteptą formą, padarę aukštą bortelį. Šakute subadykite tešlą ir suberkite trešnes, prieš tai išėmę kauliukus.

Sumaišykite grietinėlę, cukrų ir krakmolą.

Kepkite pyragą prieš tai įkaitintoje orkaitėje (230 laipsnių) apie 10 minučių, tuomet ištraukite, įpilkite grietinėlės masę ir kepkite, kol iškeps. 

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją