Keturioms porcijoms reikės:

1 kg minkštos avienos,
4 svogūno galvučių,
1 kuokštelio svogūnų laiškų,
200 g pomidorų,
200 g agurkų,
1 citrinos,
1 valg.šaukšto acto,
1 valg.šaukšto baltojo sauso vyno,
300 g ryžių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.

Avieną nuplaukite vos drungnu vandeniu, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Dvi svogūno galvutes nulupkite, stambiai supjaustykite ir kartu su avienos kubeliais sudėkite į dubenį. Apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais, apliekite actu ir sausu baltuoju vynu.

Citriną perpjaukite pusiau, išspauskite iš jos sultis, apliekite jomis avieną ir viską gerai išmaišykite.

Dubenį su aviena uždenkite dangčiu ir padėkite trims valandoms į šaldytuvą. Po to mėsą dar kartą išmaišykite su marinatu ir sumaukite ant metalinių arba medinių iešmų.

Ryžius praplaukite, užpilkite karštu vandeniu, užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies apie dvidešimt minučių. Po to perpilkite į sietelį ir nuvarvinkite. Daržoves nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais.

Avieną kepkite dvidešimt minučių, apversdami iš visų pusių. Išvirusius ryžius kartu su daržovių griežinėliais išdėkite į lėkštes, o ant viršaus uždėkite iešmus su avienos šašlykais.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją