Prancūzijoje tartaro padažu vadinamas šaltas pagardas iš kietai virto trynio, augalinio aliejaus ir svogūnų laiškų. Paprastai patiekiamas prie žuvies ir jūros gėrybių, steiko, šaltos mėsos.
Totoriškas padažas
© Corbis/Scanpix

Iš pradžių sutrinamas trynys, sumaišomas su druska, juodaisiais pipirais, citrinos sultimis ir vyno actu. Paskui po truputį pilamas alyvų aliejus, kol susidaro emulsija.

Supjaustytus svogūnų laiškus reikia dėti pabaigoje. Paprastesnis receptas: sutrintas trynys ir laiškai sumaišomi su majonezu.

Aštresniam tartarui gauti galima dėti susmulkintus marinuotus agurkėlius, svogūną ir česnaką. Iš žalumynų – petražolių, krapų, peletrūno.

Reikės:

100 g majonezo
1 kiaušinio trynio
1-2 šaukštų baltojo vyno
1 šaukštų citrinos sulčių
1 šaukštų garstyčių
0,5 šaukštelio cukraus pudros
druskos, pipirų, marinuotų agurkų, petražolių, peletrūno, kaparių, svogūnėlių

Atskirame inde sumaišyti pagrindinius padažo ingredientus: sutrinti kiaušinio trynį, sumaišyti su majonezu, sudėti garstyčias, supilti vyną, aliejų, citrinos sultis, pasūdyti, pabarstyti pipirais, suberti pudrą. Galima į padažą įmaišyti labai smulkiai supjaustytą šviežią peletrūną, kaparėlių, susmulkintų petražolių, marinuotų agurkų ar svogūnėlių.

Paprastai šis padažas patiekiamas su žuvimi, jūros gėrybėmis, steiku, šalta mėsa.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Pasaulio čempionų atsiprašymo sulaukę švedai vis tiek turi dėl ko širsti  specialiai DELFI iš Sočio (117)

Sočis Švedijai dar netapo antrąja Poltava, bet po pralaimėjimo 1:2 Vokietijai mėlyni ir geltoni...

Vilniaus oro uoste daugiau nei 14 valandų įstrigę keleiviai: padėkite, prašom (93)

Sekmadienio rytą, birželio 24 d. į DELFI kreipėsi pasipiktinęs skaitytojas, kuris 8.20 Lietuvos...

Profesionalai trumpai ir aiškiai pamokė, kaip išsikepti mėsą, kad nereiktų graužti krokso (36)

Pirmiausia apsimaukite gumines pirštines, tik būtinai juodas, kitaip priminsite gydytojus, o tada...

Galingiausią žmogų Sovietų Sąjungoje pažadino skambutis, šis sureagavo ne iškart: pasekmės buvo tragiškos (337)

Ankstyvą 1986 m. balandžio 26-osios rytą įvyko viena didžiausių atominių katastrofų...

Palangos bare gavusi sąskaitą nustėro (743)

„Jei nebūčiau pastebėjusi, būčiau tiesiog sumokėjusi daugiau nei reikia, nes padavėjas nei...

Naktinės linksmybės Palangoje: Jonines nurungė priešvestuvinis šėlsmas (47)

Joninių išvakarėse J. Basanavičiaus gatvę užliejusioje minioje buvo galima pastebėti ne vieną...

Šiems dalykams netaupykite: į kokius daiktus namams verta investuoti?

Namus tvarkingais ir turtingais paverčia detalės. Dažnai išleidžiame pinigus detalėms, kurios...

Kraupiais nusikaltimais pažymėta Vilniaus vieta, kur siautė mokytoju troškęs tapti maniakas (94)

Sostinėje esančio Pasakų parko pavadinimą žino net ir kitoje Lietuvos pusėje gyvenantys...

Kritikus apraminę vokiečiai tikisi lemtingo lūžio, švedus įsiutino nepagarba: būta „tam tikrų“ gestų (114)

Vokietija vaikščiojo labai plonu ledu ir pasaulio čempionus nuo kuklaus taško su Švedija skyrė...

Vyrai į vatą nevynioja: taiklios žinomų tėčių mintys apie tėvystę kelia juoką (1)

Vaikai vargina, veda iš proto ir kiekvieną akimirką bando tėvų nervų ir kantrybės ribas. Bet...