Prancūzijoje tartaro padažu vadinamas šaltas pagardas iš kietai virto trynio, augalinio aliejaus ir svogūnų laiškų. Paprastai patiekiamas prie žuvies ir jūros gėrybių, steiko, šaltos mėsos.
Totoriškas padažas
© Corbis/Scanpix

Iš pradžių sutrinamas trynys, sumaišomas su druska, juodaisiais pipirais, citrinos sultimis ir vyno actu. Paskui po truputį pilamas alyvų aliejus, kol susidaro emulsija.

Supjaustytus svogūnų laiškus reikia dėti pabaigoje. Paprastesnis receptas: sutrintas trynys ir laiškai sumaišomi su majonezu.

Aštresniam tartarui gauti galima dėti susmulkintus marinuotus agurkėlius, svogūną ir česnaką. Iš žalumynų – petražolių, krapų, peletrūno.

Reikės:

100 g majonezo
1 kiaušinio trynio
1-2 šaukštų baltojo vyno
1 šaukštų citrinos sulčių
1 šaukštų garstyčių
0,5 šaukštelio cukraus pudros
druskos, pipirų, marinuotų agurkų, petražolių, peletrūno, kaparių, svogūnėlių

Atskirame inde sumaišyti pagrindinius padažo ingredientus: sutrinti kiaušinio trynį, sumaišyti su majonezu, sudėti garstyčias, supilti vyną, aliejų, citrinos sultis, pasūdyti, pabarstyti pipirais, suberti pudrą. Galima į padažą įmaišyti labai smulkiai supjaustytą šviežią peletrūną, kaparėlių, susmulkintų petražolių, marinuotų agurkų ar svogūnėlių.

Paprastai šis padažas patiekiamas su žuvimi, jūros gėrybėmis, steiku, šalta mėsa.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Gydytojas žino, ką pakeisti, kad laimingesni būtų tiek medikai, tiek pacientai (88)

Mano Idėja Lietuvai – padaryti taip, kad pacientai , kuriems iš tikrųjų reikia...

Reketininkams pasipriešinęs kaunietis papasakojo, kaip sulaukė keršto ir bėgo iš Lietuvos namuose vyras turėjo pinigų kambarį (140)

Kai dauguma išvykusių iš Lietuvos pradeda pasakoti savo istorijas, dažniausiai sako, kad...

Orai: į šalį užsuks žiema (3)

Pirmomis savaitės dienomis rudeniškus orus keis žiemiški: sparčiai atšals, o lietų keis...

Diatlovo perėjos incidentas: kraują stingdanti mįslinga istorija (105)

1959 metų sausį 23 metų Igoris Diatlovas aštuonių jaunų Sovietų Sąjungos žygeivių grupę...

Sutrypto „Žalgirio“ treneris pratrūko žaibais: reikėtų išvaikyti pusę komandos (13)

Labai abejotina, ar fiasko rudenį patyrusio Vilniaus „Žalgirio“ kapitono tiltelį ateinantį...

Aukso amžius baigiasi: laukia kitokių degalų kainų (183)

Kilus neramumams Saudo Arabijoje – ramybės nėra ir naftos rinkoje. Ekonomistai ir degalų...

Blogiausiai dirbančiu ministru gyventojai išrinko Verygą (227)

Negebėjimas susitvarkyti su Gedimino kalno irimu – tikrai ne vienintelė priežastis, kodėl...

Žadėjo, kad dirbs ūkyje, bet pateko į sekso vergiją: emigrantės pasakoja siaubingus dalykus (134)

Vos baigusios mokyklą jos emigravo, tikėjosi pradėti dirbti ūkyje, tačiau pateko į tikrų...

Pripažino: dėl Gedimino kalno buvo gaištamas laikas (116)

21-as mėnuo – maždaug tiek laiko praėjo nuo tada, kai Gedimino kalnas akis badančiomis...

Mažeikiuose perėjoje mirtinai sužalota moteris, įtariamo vairuotojo ieško policija (29)

Sekmadienio vakarą Mažeikiuose, Žemaitijos gatvėje, perėjoje, rasta automobilio mirtinai...