Jums reikės:

2 šviežių didelių bulvių,
400 ml alyvų aliejaus,
5 lakštų tešlos,
60 g sviesto (ištirpinto),
1 ryšelio špinatų (blanširuotų ir atvėsintų),
175 g tarkuoto sūrio,
1 arbat. šaukšt. muskato riešutų,
druskos,
pipirų,
3 kiaušinių (lengvai išplaktų),
225 g grietinėlės,
16 stiebelių šparagų (blanširuotų ir atvėsintų)

Gaminimas

Įkaitinkite keptuvę su alyvų aliejumi, suberkite bulves ir pakepinkite, kol suminkštės. Paimkite kvadratinę kepimo formą (kraštinė apie 23 cm). Kepimo formos kraštus ištepkite sviestu, tešlos lakštą dėkite taip, kad jis uždengtų tiek formos dugną, tiek ir kraštelius. Tešlą patepkite sviestu ir kitu tešlos lakštu taip pat išklokite formą. Žirklėmis apkirpkite išsikišusius tešlos kraštus – tešla neturėtų kyšoti iš formos daugiau kaip 0,5 cm. (Jeigu įdaras dar neparuoštas, tešlą užklokite maistine plėvele).

Ant tešlos išklokite bulvių skridinėlius (tarpelius tarp jų užpildykite smulkesniais bulvių gabalėliais). Pabarstykite druska, pipirais, pagardinkite muskato riešutais. Sumaišykite kiaušinį su grietinėle ir užpilkite ant špinatų. Tuomet išklokite šparagų sluoksnį (viršūnėlėmis į vieną pusę). Tešlos kraštelius patepkite sviestu.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 C ir kepkite pyragą 35 – 40 min., kol kiaušinio plakinys sukeps. Apytiksliai po 20 min uždenkite šparagus (bet ne tešlą) folija, sutepta sviestu, kad šparagų viršūnėlės neapdžiūtų. Patiekite šį pyragą galite karštą arba šaltą.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją