Vasaros gėrybių fiesta.
Apkepas
© Corbis/Scanpix

Jums reikės:

2 šviežių didelių bulvių,
400 ml alyvų aliejaus,
5 lakštų tešlos,
60 g sviesto (ištirpinto),
1 ryšelio špinatų (blanširuotų ir atvėsintų),
175 g tarkuoto sūrio,
1 arbat. šaukšt. muskato riešutų,
druskos,
pipirų,
3 kiaušinių (lengvai išplaktų),
225 g grietinėlės,
16 stiebelių šparagų (blanširuotų ir atvėsintų)

Gaminimas

Įkaitinkite keptuvę su alyvų aliejumi, suberkite bulves ir pakepinkite, kol suminkštės. Paimkite kvadratinę kepimo formą (kraštinė apie 23 cm). Kepimo formos kraštus ištepkite sviestu, tešlos lakštą dėkite taip, kad jis uždengtų tiek formos dugną, tiek ir kraštelius. Tešlą patepkite sviestu ir kitu tešlos lakštu taip pat išklokite formą. Žirklėmis apkirpkite išsikišusius tešlos kraštus – tešla neturėtų kyšoti iš formos daugiau kaip 0,5 cm. (Jeigu įdaras dar neparuoštas, tešlą užklokite maistine plėvele).

Ant tešlos išklokite bulvių skridinėlius (tarpelius tarp jų užpildykite smulkesniais bulvių gabalėliais). Pabarstykite druska, pipirais, pagardinkite muskato riešutais. Sumaišykite kiaušinį su grietinėle ir užpilkite ant špinatų. Tuomet išklokite šparagų sluoksnį (viršūnėlėmis į vieną pusę). Tešlos kraštelius patepkite sviestu.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 C ir kepkite pyragą 35 – 40 min., kol kiaušinio plakinys sukeps. Apytiksliai po 20 min uždenkite šparagus (bet ne tešlą) folija, sutepta sviestu, kad šparagų viršūnėlės neapdžiūtų. Patiekite šį pyragą galite karštą arba šaltą.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Ruoškitės: už elektrą mokėsime naują mokestį (273)

Trečiadienį bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ („Eso“) pranešė, kokius naujus...

Pirmoji potvynio banga buvo pragaištinga: spėjo išgelbėti tik lamą ir alpakas (36)

Vieną po kito pajūrio miestelius skandina vanduo. Iš kur viskas prasidėjo? Pirmoji stichijos banga...

Vilma Danauskienė. Po to, ką padarėte vakar, – atsistatydinkite, ministre (38)

Iki antradienio popietės buvau pasirengusi stoti už ministrą Verygą visu savo nemenku stotu, ir...

Skirtingos kokybės maisto skandalas: įtarimų netikrino 6 metus (7)

Tai, kad Lietuvoje ir kitose Europos šalyse parduodamo maisto kokybė gali skirtis buvęs...

Dramatiškame vaizdo įraše – iš Šiaurės Korėjos bėgantis karys papildyta 08.45 (135)

Trečiadienį JAV vadovaujama Jungtinių Tautų vadavietė (UNC)Seule paskelbė vaizdo įrašą, iš...

Skambina pavojaus varpais: dabar visi vairuotojai turi ypatingai suklusti (245)

Tragiška avarija antradienio rytą užfiksuota Klaipėdoje – žuvo jaunas BMW vairuotojas....

Mokesčių pertvarka įgauna daugiau pilkų atspalvių (132)

Pristatydama siūlomas mokesčių permainas Vyriausybė teigė, kad jomis siekiama vienodesnio...

Gamtos stebuklas Lietuvos miškuose – tamsoje švytintys grybai (3)

Šių metų ruduo buvo palankus ne tik grybautojams: miško mylėtojai galėjo pamatyti natūralų...

Žvaigždės Kinijoje: dominuojantis Motiejūnas – asmeninės statistikos kūrimo rojuje (26)

Sužaidus devynis turus Kinijos čempionate paskelbta priverstinė pertrauka dėl FIBA pasaulio...

Vėžį vilnietei išdavė pakitę hemoglobino ir geležies rodikliai (13)

Vilnietė Irena yra viena iš socialinės iniciatyvos „ Drąsos ambasadoriai “, siekiančios...