Jums reikės:

250 g kvietinių miltų,
125 g sviesto,
1 vnt. kiaušinio,
žiupsnelio druskos,
3 valg.šaukštų vandens,
1 vištienos krūtinėlės,
1 svogūno galvutės,
200 g šviežių pievagrybių,
200 g sūrio (tarkuoto),
150 g riebios grietinėlės,
2 vnt. kiaušinių.

Gaminimas:

Užminkykite tešlą: sudėkite miltus, sviestą (kambario temperatūros), kiaušinį, druską, vandenį. Gerai išminkykite, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 min.

Vištienos filė išvirkite, atvėsinkite ir smulkiai supjaustykite. Pievagrybius ir svogūno galvutę supjaustykite ir pakepinkite aliejuje. Vėliau sudėkite supjaustytą paukštienos krūtinėlę. (Papildomai galite įdėti brokolių ir žiedinių kopūstų – juos reikia prieš tai išvirti).

Orkaitę įkaitinkite. Gilią apvalią kepimo formą truputį patepkite riebalais (nes tešla pakankamai riebi), tolygiai išklokite tešlą, prispausdami prie formos kraštelių. Ant viršaus dėkite įdarą. Paruoškite užpilą: plaktuvu suplakite tarkuotą sūrį, kiaušinius ir grietinėlę. Gautu mišiniu užpilkite pyrago įdarą ir dėkite kepimui į orkaitę. Kepkite apie 30 min.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją