Marinuoti ir rauginti - prisipažinkime, saldžiarūgščiai konservuoti agurkėliai - tikra atgaiva dūšiai ir žiemą, ir vasarą. Tad kol lysvėse vyniojasi agurkų ūsai - vyniokimės ir mes, nesnauskime, o konservuokime.
Marinuoti agurkai
© Corbis/Scanpix

Konservuoti agurkai su juodųjų serbentų sultimis

Jums prireiks:

2 kg agurkų
2-3 juodųjų pipirų
gvazdikėlių
3 skiltelių česnako
krapų, mėtos
juodųjų serbentų lapų – 2 vnt.

Sūrymui:

1 l vandens
250 ml juodųjų serbentų sulčių
50 g druskos
20 g cukraus

Nuplauti agurkus, aplieti verdančiu vandeniu, po to – šaltu, sudėti prieskonius. Vertikaliai sudėti į stiklainius. Užvirti sūrymą ir užpilti ant agurkų. Litrinius stiklainius iškart uždengti dangteliais ir sterilizuoti 8 min.

Konservuoti agurkai

Jums prireiks:

10 kg agurkų
500 g svogūnų
15 g krapų ar kmynų sėklų

Sūrymui:

6 l vandens
2 l acto
150 g druskos
750 g cukraus
10 vnt. juodųjų pipirų

Šviežius agurkus nuplauti ir supjaustyti apie 6-8 mm griežinėliais. Pabarstyti druska, kmynais ar krapais, smulkiais supjaustytais svogūnais.

Sudėti į stiklainius, užpilti marinatu ir sterilizuoti: litrinius stiklainius – 15 min.

Rauginti (nestrerilizuoti) agurkai

3 litrams paruošti jums reikės:

1,4 kg agurkų
75 g druskos
50 g krapų
2 krieno lapų
30 g žaliosios saldžios paprikos
2 česnako skiltelių
vyšnių lapų
po 6 vnt. juodųjų serbentų
2 lauro lapų

Sūrymui:

1 litrui vandens – 60 g druskos

Konservavimui atrenkami tik švieži žali ką tik nuskinti nedideli panašaus dydžio agurkai. Jie nuplaunami šaltu vandeniu ir užmerkiami 4-6 val. Po to dar kartą nuplaunami tekančiu vandeniu. Ant stiklainių dugno beriama 1/3 prieskonių, tuomet iki stiklainio pusės – agurkų. Po to dar žalumynų ir prieskonių, vėl agurkų, o ant viršaus - likusių žalumynų ir prieskonių. Užpilama verdančiu sūrymu.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Gydytojas žino, ką pakeisti, kad laimingesni būtų tiek medikai, tiek pacientai (90)

Mano Idėja Lietuvai – padaryti taip, kad pacientai , kuriems iš tikrųjų reikia...

Reketininkams pasipriešinęs kaunietis papasakojo, kaip sulaukė keršto ir bėgo iš Lietuvos namuose vyras turėjo pinigų kambarį (142)

Kai dauguma išvykusių iš Lietuvos pradeda pasakoti savo istorijas, dažniausiai sako, kad...

Orai: į šalį užsuks žiema (3)

Pirmomis savaitės dienomis rudeniškus orus keis žiemiški: sparčiai atšals, o lietų keis...

Diatlovo perėjos incidentas: kraują stingdanti mįslinga istorija (106)

1959 metų sausį 23 metų Igoris Diatlovas aštuonių jaunų Sovietų Sąjungos žygeivių grupę...

Sutrypto „Žalgirio“ treneris pratrūko žaibais: reikėtų išvaikyti pusę komandos (15)

Labai abejotina, ar fiasko rudenį patyrusio Vilniaus „Žalgirio“ kapitono tiltelį ateinantį...

Aukso amžius baigiasi: laukia kitokių degalų kainų (183)

Kilus neramumams Saudo Arabijoje – ramybės nėra ir naftos rinkoje. Ekonomistai ir degalų...

Blogiausiai dirbančiu ministru gyventojai išrinko Verygą (228)

Negebėjimas susitvarkyti su Gedimino kalno irimu – tikrai ne vienintelė priežastis, kodėl...

Žadėjo, kad dirbs ūkyje, bet pateko į sekso vergiją: emigrantės pasakoja siaubingus dalykus (134)

Vos baigusios mokyklą jos emigravo, tikėjosi pradėti dirbti ūkyje, tačiau pateko į tikrų...

Pripažino: dėl Gedimino kalno buvo gaištamas laikas (117)

21-as mėnuo – maždaug tiek laiko praėjo nuo tada, kai Gedimino kalnas akis badančiomis...

Mažeikiuose perėjoje mirtinai sužalota moteris, įtariamo vairuotojo ieško policija (31)

Sekmadienio vakarą Mažeikiuose, Žemaitijos gatvėje, perėjoje, rasta automobilio mirtinai...