Konservuoti agurkai su juodųjų serbentų sultimis

Jums prireiks:

2 kg agurkų
2-3 juodųjų pipirų
gvazdikėlių
3 skiltelių česnako
krapų, mėtos
juodųjų serbentų lapų – 2 vnt.

Sūrymui:

1 l vandens
250 ml juodųjų serbentų sulčių
50 g druskos
20 g cukraus

Nuplauti agurkus, aplieti verdančiu vandeniu, po to – šaltu, sudėti prieskonius. Vertikaliai sudėti į stiklainius. Užvirti sūrymą ir užpilti ant agurkų. Litrinius stiklainius iškart uždengti dangteliais ir sterilizuoti 8 min.

Konservuoti agurkai

Jums prireiks:

10 kg agurkų
500 g svogūnų
15 g krapų ar kmynų sėklų

Sūrymui:

6 l vandens
2 l acto
150 g druskos
750 g cukraus
10 vnt. juodųjų pipirų

Šviežius agurkus nuplauti ir supjaustyti apie 6-8 mm griežinėliais. Pabarstyti druska, kmynais ar krapais, smulkiais supjaustytais svogūnais.

Sudėti į stiklainius, užpilti marinatu ir sterilizuoti: litrinius stiklainius – 15 min.

Rauginti (nestrerilizuoti) agurkai

3 litrams paruošti jums reikės:

1,4 kg agurkų
75 g druskos
50 g krapų
2 krieno lapų
30 g žaliosios saldžios paprikos
2 česnako skiltelių
vyšnių lapų
po 6 vnt. juodųjų serbentų
2 lauro lapų

Sūrymui:

1 litrui vandens – 60 g druskos

Konservavimui atrenkami tik švieži žali ką tik nuskinti nedideli panašaus dydžio agurkai. Jie nuplaunami šaltu vandeniu ir užmerkiami 4-6 val. Po to dar kartą nuplaunami tekančiu vandeniu. Ant stiklainių dugno beriama 1/3 prieskonių, tuomet iki stiklainio pusės – agurkų. Po to dar žalumynų ir prieskonių, vėl agurkų, o ant viršaus - likusių žalumynų ir prieskonių. Užpilama verdančiu sūrymu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją