2 dideli baklažanai,
druska ir šviežiai malti pipirai,
4 šaukštai alyvuogių aliejaus (ir dar truputis pašlakstymui),
1 plonomis riekelėmis pjaustytas svogūnas,
3 skiltelės spausto česnako,
650 g prinokusių supjaustytų pomidorų,
žiupsnelis aitriųjų pipirų miltelių,
1 šaukštelis cukraus,
4 šaukštai smulkintų bazilikų lapelių,
1 rutuliukas pjaustytos mozarelos,
4 šaukštai skrudintų kedro riešutų.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

2. Baklažanus išilgai perpjaukite per pusę ir šaukšteliu išskobkite vidų (palikite 5 mm storio kraštelius). Šią masę pabarstykite druska, tada nusausinkite ir supjaustykite. Baklažanų puseles sudėkite į riebalais pateptą skardą, pašlakstykite aliejumi ir pakepkite 15 min.

3. Tuo tarpu keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite svogūną ir česnaką, uždenkite ir 10 min kepkite ant mažos ugnies. Tada sudėkite baklažanų masę, pomidorus, pagardinkite aitriaisiais pipirais, cukrumi, druska ir pipirais. Kaitinkite 20-30 min ant mažos ugnies, kol nugaruos dalis skysčio. Suberkite bazilikų lapelius.

4. Šią masę sudėkite į baklažanų puseles, ant viršaus uždėkite mozarelos. Kepkite orkaitėje apie 30 min. Pabarstykite skrudintais kedro riešutais ir patiekite.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją