Jums prireiks:
1 stiklinės (250 ml) kefyro
2 kiaušinių
5 šaukštų (140 g) miltų
½ šaukštelio sodos
2 šaukštelių druskos
50 g grietinėlės
Įdarui:
450 g šviežių kopūstų
druskos, kmynų, krapų, petražolių pagal skonį
1 kiaušinio
alyvuogių aliejaus kepimui
Paruošiame tešlą: dideliame dubenyje šakute išmaišome kiaušinį su druska, suberiame sodą (negesiname). Dabar galima įpilti stiklinę kefyro, po šaukštą maišant berti miltus.
Kopūstus supjaustome smulkiais šiaudeliais, pasūdome ir sumaigome rankomis. Sudedame žalumynus. Keptuvėje ištirpiname gabalėlį sviesto, sudedame kopūstus ir kepiname kartkartėmis įpildami šiek tiek vandens, kad kopūstai nepridegtų. Įmušame kiaušinį ir išmaišome.
24 cm pyrago formą sutepame aliejumi, įpilame mažesnę pusę tešlos į formą, ant viršaus sudedame kopūstinį įdarą. Užliejame likusia tešla. Pabarstome sviesto gabalėliais. Kepame įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.
Skanaus!