Reikės:
150 g rabarbarų;
1 pakelio vanilinio cukraus;
6 šaukštų cukraus;
50 ml apelsinų sulčių;
2 šaukštų citrinų sulčių;
1 šaukštelio krakmolo;
1 pakuotės miltelių vaniliniam pudingui ruošti;
50 ml pieno;
300 g braškių;
½ šaukštelio cinamono.
Rabarbarus nuplauti, nuvalyti, supjaustyti mažais gabalėliais. Sudėti į puodą ir supilti vanilinį cukrų, 2 šaukštus cukraus, apelsinų ir citrinų sultis. Palikti 15 minučių. Tuomet įkaitinti puodą su rabarbarais, sudėti krakmolą ir užvirinti; sumažinti ugnį ir pavirti dar 10 minučių.
Į pieną suberti pudingo miltelius ir 2 šaukštus cukraus. Užvirinti nuolat maišant ir nuimti nuo ugnies, kai masė sutirštės. Atvėsinti. Braškes supjaustyti per pusę. Pabarstyti likusiu cukrumi, palikti susigerti. Sumaišyti su atvėsusiais rabarbarais. Sluoksniais į indelius sudėti braškes, sumaišytas su rabarbarais, ir pudingą.
Skanaus!