Birželio 19 d. Vilkaviškio švč. M.Marijos apsilankymo katedroje koncertuos jaunas ir entuziastingas Kauno vokalinis ansamblis “ACUSTO” (meno vadovas Kęstutis Jakeliūnas). Tik šiais metais susibūręs ansamblis jau spėjo pelnyti laurus – I-ąją vietą Sidabrinių balsų konkurse.

Profesionalūs dainininkai parengė ne vieną originalią programą –
senovinės, romantinės, šiuolaikinės muzikos. Festivalio klausytojai galės pasimėgauti specialiai festivaliui parengta programa – nuo ispaniško ir angliško renesanso iki šiuolaikinės estų ir lietuvių muzikos. Koncerte dalyvaus smuikininkas Aidas Strimaitis.

Birželio 26 d. Paežerių dvaro festivalis klausytojus pakvies į Vilkaviškio kultūros centre vyksiantį nuostabų muzikos ir poezijos vakarą „Nusileisk, dangau ant žemės“. Jau ne pirmą kartą su muzika tarsi surišantis savo aktorinį meistriškumą ir atrandantis vis naujus išraiškos klodus, aktorius, Lietuvos nacionalinės premijos laureatas Rolandas Kazlas kvies pažvelgti į poeto Vlado Šimkaus eiles per savo „akinius”.

„Vlado Šimkaus poezijoje atradau tai, ko laukiau ir slapta ilgėjausi. Jo eilėse daug šviesos ir gaivaus oro, rudeniško lietaus ir bičių dūzgesio, išminties, geraširdiško juoko ir liūdesio, paprastų nepaprastumų ir paradoksų”, – sako Rolandas Kazlas.

Birželio 26 –osios vakaras taip pat bus kupinas V. Šimkaus poezijos improvizacijų bei geros muzikos. Aktoriui šiame poezijos ir muzikos vakare talkins gerai Lietuvoje žinomi muzikai – tai perkusijos meistras, tą vakarą grosiantis vibrofonu Saulius Auglys bei akordeono virtuozas Genadijus Savkovas. Muzikai atliks J.S.Bacho, C. Debusy, C. Boling, A.Satie kūrinius.

Liepos 3 d., šeštadienį, Paežerių dvaro rūmų parke – Paežerių dvaro festivalio uždarymo koncertas, kuriame grieš specialiai festivaliui susibūręs ir tradiciją išlaikantis „Paežerių dvaro festivalio oktetas”. Sėkmingai debiutavęs praėjusių metų festivalyje, šis ansamblis ir šiais metais džiugins klausytojus. Oktete griežia vieni geriausių Lietuvos muzikos atlikėjų, kuriems kamerinė muzika ne tik profesionalus darbas, bet ir malonumas. Vakaro nuotaiką skaidrins ir turtins visuomet šmaikštaus ir išradingo muzikologo Viktoro Gerulaičio pasakojimai. Skambės J. Raffo, R. Gliero ir D. Šostakovičiaus ir Dž. Geršvino muzika.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją