„Baltijos kelias yra vienas ryškiausių ir įspūdingiausių Lietuvos istorijos įvykių, apie kurį pagalvojus visuomet tampa šviesu. Pirmadienį yra jo metinės ir jis mums primena mūsų visų jėgą ir draugystę “, – sakė Jurga. Pakvietusi į sceną šio vaizdo klipo režisierių Antaną Skučą, Jurga susirinkusiems pasiūlė kartu ekrane pasižiūrėti šį kūrinį.

Prieš kelias savaites sukurtas animacinis Jurgos dainos „Seniai toli“ vaizdo klipas yra paremtas istoriniais Lietuvos įvykiais, sujungia praeitį ir naujuosius laikus. Vaizdo klipo pabaigoje režisierius kelis kartus simboliškai panaudojo Baltijos kelią, kuriame galima išvysti ir rankomis susikabinusius žmones iš įvairių istorijos laikotarpių.

Penktadienį Vilniuje kartu su kitais muzikos gerbėjais Jurgos koncerto klausėsi ir prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Dainos „Seniai toli“ įrašai buvo atlikti 2008-2009 metais Vilniaus Katedros požemiuose ir įrašų studijoje. Dainos ir vaizdo klipo kūrybinė grupė siekia skatinti lietuvių pasididžiavimą savo šalimi ir istorija. Ši daina kaip paslėptas kūrinys yra išleistas praėjusiais metais pasirodžiusiame Jurgos albume „+37° (Goal of Science)“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją