„Galime didžiuotis, kad šiemet Kražiuose žiūrovų lauks profesionalų grupė iš Klaipėdos muzikinio teatro – tai trisdešimt Vladimiro Konstantinovo vadovaujamo orkestro muzikantų, net penkiasdešimt choristų, dvidešimt penki šokėjai, dvylika baleto artistų, išskirtiniai kostiumai bei įspūdingos dekoracijos“, – sakė Kražių festivalio vadovė Agnė Zalanskaitė.

Klaipėdos muzikinio teatro atlikėjų, persikūnijusių į „Traviatos“ personažus, pakelta linksmybių taurė purslus laistys viso renginio metu. Iškart po operos žiūrovai bus pakviesti į Irūnos ir Mariaus Jampolskio („Žvaigždžių duetų“ nugalėtojų) koncertą, kurį užbaigs ugnies ir lazerių šou žvaigždėtame vasaros danguje.

„Džiaugiamės, kad Kražiuose vyks ne tik profesionalų, bet ir jaunųjų menininkų pasirodymai. Spektaklio „Laiškai iš Kražių“ premjerai režisierius Andrius Pulkauninkas suvienijo Vilniaus, Kauno jezuitų ir Kražių gimnazijų jaunuosius artistus“, - pasakojo Kražių M.K. Sarbievijaus Kultūros centro direktorė Lina Mikalajūnaitė.

Dar vieni festivalio svečiai – kamerinės muzikos ansamblis „Vilniaus arsenalas“, koncertuosiantys Kražių bažnyčioje. Sekmadienį, dar neskubančius namo festivalio žiūrovus, pasilinksminti prieš darbo savaitę kvies grupė „InCulto“.

Kražių festivalyje, įsibėgėjusiame dar birželio mėnesį, jau vyko Jaunųjų operos kūrėjų ir atlikėjų stovykla, kurios metu sukurtas net šešias operas Vilniaus miesto gyventojai ir svečiai išvys rudenį vyksiančiame NOA operų festivalyje. Paskaitas Kražiuose skaitė Nacionalinės premijos laureatas Šarūnas Nakas, LMTA dėstytojas Algirdas Janutas, doc. Mindaugas Urbaitis, choreografė Marija Simona Šimulynaitė ir kiti. Dvi savaites Senamiesčio Menininkų Galerijos atstovai, vadovaujami žymaus dailininko Artūro Aliuko, tapė jaunųjų menininkų portretus ir Kražių eskizus, o 2011 m. pavasarį Vilniuje jie pristatys specialią parodą. Kražių bažnyčioje aidėjo Klasikinės muzikos koncertas, kur Merūnas Vitulskis, Jonas Sakalauskas ir pianinstė Birutė Asevičiūtė atliko klasikinės muzikos perlais vadinamus kūrinius. Žolinės šventė Kražiuose buvo paminėta solistės Vaidos Genytės sakralinės muzikos koncertu.

Visi festivalio renginiai yra nemokami.

Kražių festivalio 2010 programa:

Rugpjūčio 20 d. (penktadienis)

19.00 val. Spektaklio „Laiškai iš Kražių“ premjera Kražių kolegijos aikštėje

Rugpjūčio 21 d. (šeštadienis)

19.00 val. Vilniaus arsenalo koncertas Kražių bažnyčioje
19.45 val. Šventinė eisena
20.00 val. Pagrindinis Kražių festivalio renginys. G.Verdi opera „Traviata“
22.30 val. Baigiamieji akordai. LNK projekto “Žvaigždžių duetai“ nugalėtojų koncertas. Dalyvauja Irūna ir Marius Jampolskis
24.00 val. Šventinis fejerverkas ir lazerių šou

Rugpjūčio 22 d. (sekmadienis)

15.00 val. Grupės „InCulto“ koncertas

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją