Sofia Rotaru, vadinama „auksiniu Ukrainos balsu“, per savo karjerą yra išleidusi per 40 albumų ir įrašiusi daugiau nei 400 dainų, atliekamų rusų, ukrainiečių, rumunų, moldavų, bulgarų, serbų, lenkų, vokiečių, italų, ispanų ir anglų kalbomis. Dainininkės ir aktorės kūryba daugelį kartų buvo pristatyta ir įvertinta pačiais prestižiškiausiais muzikos apdovanojimais. Ypatingai didelę sėkmę S. Rotaru padėjo pasiekti muzikiniai ir meniniai filmai, kuriuose dainininkė atsiskleidė kaip puiki aktorė.

Estrados karaliene tituluojamai S. Rotaru Ukrainoje buvo suteikti Nusipelniusios artistės ir Liaudies artistės vardai. Taip pat dainininkė savo laiku buvo paskelbta TSRS ir Moldavijos Liaudies artiste. 2000 m. Ukrainos aukščiausios akademijos taryba Sofią Rotaru išrinko „Geriausia XX amžiaus estrados dainininke“. 2002 m. tuometiniai Ukrainos prezidentas Leonidas Kučma ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas asmeniškai įteikė dainininkei Ukrainos didvyrės apdovanojimą ir Rusijos garbės ordiną, taip įvertindami jos nuopelnus menui.

Šiandien S. Rotaru yra viena geriausiai apmokamų dainininkių pasaulyje. Ukrainoje ji yra pati turtingiausia atlikėja, 2008 m. deklaravusi apie 100 mln. JAV dolerių siekiančias pajamas. Tais pačiais metais paskelbtoje visuotinės apklausos rezultatų suvestinėje S. Rotaru buvo išrinkta populiariausia popmuzikos atlikėja Rusijoje. Jos atliekama daina „Ja Nazovu Planetu Imenem Tvoim“ tapo dažniausiai 2008 m. Maskvos radijo stočių transliuotu kūriniu.