Afriką apkeliavusi dailininkė M.Legostaeva teigia išradusi savitą tapymo techniką. „Aliejiniai dažai, drobė ir smėlis – tai priemonės, kurios reikalingos mano kūrybai. Tačiau technika savita dar ir tuo, jog tikiu, kad viskas, ką darai, turi eiti iš širdies gilumos. Po ilgų kelionių po Afriką iš širdies gimė paveikslai, kuriuose atsispindi Afrikos simboliai, Egipto, Maroko miestų motyvai, afrikiečių gyvenimas“, - sako ryškiaspalvius paveikslus tapanti dailininkė.

Jos kolega, fotografijos menininkas R.Marcinkevičius, pristatys afrikietiškiems motyvams kontrastingą fotografijos ekspoziciją, kurioje užfiksuota „Dangaus ir jūros fantazijos“ tema. Iš viso menininkas pristatys 10 fotografijų ciklą, kuriame, kaip jis pats teigia, „užšaldytos“ akimirkos, kokių žmonės galbūt nėra matę.

„Man asmeniškai tai labai svarbus fotografijų ciklas, nes dangus ir jūra yra terpė, kurią dažnai mato žmonės. Tačiau nebūtinai visi spėja pastebėti tai, kas matosi mano fotografijose. Dangaus ir jūros figūros tarsi šoka tango, susiliedamos spalvomis, štrichais, - pasakojo fotografijos menininkas.

Visą mėnesį nuo birželio 30 dienos menininkų darbai bus eksponuojami Vilniuje, prekybos centre „Panorama“, II aukšte esančioje parodų salėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją