Bet tai, kad praėjusią savaitę vyko Kopenhagoje, sukels jums kultūrinį šoką! Skirtingai nei pavasarinėse Europos ir Šiaurės Amerikos madų savaitėse, kur dizaineriai buvo pabrėžtinai „politkorektiški“ potencialių vartotojų atžvilgiu ir daugiausiai dėmesio kreipė į niekada pro šalį neprašaunančią klasiką bei santūrius spalvų derinius, o skandinavai, panašu, nieko nė negirdėjo apie ekonominę krizę.

Kopenhagos madų savaitės dvasią aiškiai nusakė žaižaruojantis Danijos dizaino mokyklos studentų šou. Buvo sudarytas įspūdis, kad studentai su „šunyčio džiaugsmu“ pasinaudojo galimybe pademonstruoti pasauliui savo neribotą kūrybinį potencialą. Tiek originalių idėjų, netikėtų medžiagų, formų ir faktūrų derininių sunku būtų įsivaizduoti.

Žinoma, renginys neapsiėjo be reveransų aukštuomenei – Madų savaitės pristatymų atidarymas patikėtas Danijos karališkųjų rūmų tiekėjui, Kopenhagoje gerbiamam dizaineriui Ole Yde. Kolekcija, sukurta laikantis geriausių moteriškos klasikos tradicijų ir panaudojus aukštos kokybės audinius, publikai paliko pačius geriausius įspūdžius. O tokia gražiai nuteikianti pradžia netruko pereiti prie iš koto verčiančių toli gražu ne skandinaviško charakterio dizainerių nesulaikomo kūrybingumo apraiškų. Dauguma kolekcijų buvo siejamos su jaunimo nerimu dėl mūsų planetos likimo – tai buvo aktualu ir dėl tų gamtinių anomalijų, kurių liudininkais tapo Madų savaitės lankytojai.

Taigi, daug reklamuotas ilgiausias pasaulyje podiumas, kuris, kaip skelbiama, buvo globojamas danų supermodelio Helenos Christensen, buvo pastatytas Stroget rajono pėsčiųjų gatvėje. Modeliai 1,5 km šiuo podiumu ėjo pilant stipriai liūčiai, po kurios daugelis Kopenhagos rajonų buvo užtvindyti.

Bet grįžkime prie kolekcijų pristatymų, kurių liūtis nepaskandino. Oficialioje 2011 pavasario-vasaros sezono pristatymų programoje dalyvavo 38 pačių žymiausių Skandinavijos dizainerių prekės ženklai. Nekonkursinėje programoje buvo demonstruojama daug vaikiškų rūbų kolekcijų. Renginio programoje taip pat buvo gausu konferencijų specialistams, daugelio žymių Europos rūbų gamintojų parodomųjų darbo kambarių.

Ryškiausiomis ir įspūdingiausiomis kolekcijomis galima pavadinti Moonspoons Saloon, Rutzou, Designskolen Kolding, Peter Jensen, Ivan Grundahl ir Designskolen Kolding (BA)

Pasibaigusią Kopenhagos madų savaitę kartu su neįprastinėmis Azijos madų savaitėmis galima užtikrintai vadinti vienu išskirtiniausių rūbų dizaino srities renginių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją