Kaina – kaip už žmogų

„Kai kurie poilsiautojai palieka augintinius namuose, bet mes visur savąjį vedamės kartu, - DELFI pasakojo nykštukinio pinčerio šeimininkė Kristina, apgailestavusi, kad Palangoje apsigyventi sudėtinga netgi su tokiu mažu šuniuku, kaip jos Džefas.

Šunis apgyvendinantys šeimininkai už šunelį prašo papildomo užmokesčio. Retas, kuris įsileidžia į nuomojamą būstą nemokamai. „Todėl ieškome tokių vietų, kur nereikėtų papildomai mokėti ir šeimininkai leistų apsistoti su augintiniu. Nes Palangoje net ir už tokį miniatiūrinį šuniuką prašo beveik tokios sumos, kaip už žmogų. Apie 40-50 litų“, - teigė su savo mažuoju augintiniu niekur nesiskirianti poilsiautojų pora.
Poilsiautojai su šunimis Palangoje

Kita DELFI kalbinta jauna šeima į pajūrį ilsėtis su savo baltapūke Pūga atvyksta jau ketvirtą vasarą. Garbanotojo bišono šeimininkai DELFI pasakojo, jog keturkojus kurortuose nelabai noriai priima tiek butų nuomotojai, tiek kavinės. „Jei kavinėse daug žmonių, mus nelabai ir įleidžia. Kažkada dar užkėlėme ant kėdės, tai pareikalavo greitai jį nukelti ant žemės. Nors jis buvo baltas ir švarus, - šypsojosi prisimindama kaunietė Eglė. - Dabar apsistojome nuomojamame bute, kur paprastai su šunimis nepriima. Bet parašėme, kad šuo neloja, yra draugiškas, šeimininkai sutiko ir papildomo mokesčio neprašė.“

Ne vienus metus Lietuvos kurortuose poilsiaujanti pora DELFI pasakojo, jog tai – bene pirmas atvejis, kai jiems pavyko rasti vietą, kurioje nereikia mokėti už keturkojį. „Nes paprastai nuomotojai prašo 30-40 litų parai. Už didesnius – 60-80 litų. Kaip už žmogų“, - sakė Pūgos šeimininkė.
Poilsiautojai su šunimis Palangoje

Priima ne visur

Nykštukinį pinčerį Čipą jau ne vienus metus į kurortą atsiveža ir kita DELFI kalbinta vilnietė, pajūryje apsistojanti pas pažįstamus. Mergina prisipažino, kad nepaisant nedidelio šunelio ūgio, dažna Palangos kavinė jo nepageidauja: „Dažniausiai pasako, kad šunelio jie nenorėtų įleisti. Nors mes jį nešiojamės rankinėje. Nenori piktinti nepatenkintų klientų.“

DELFI kalbinta Palangoje gyvenanti ir du šunis auginanti Giedrė antrino, kad ją liūdina ne draudimai, bet kitų žmonių neigiama reakcija į keturkojus. „Prie jūros savo augintinių net nebandau vestis – vaikštome tik ten, kur nėra daug žmonių. Pastebiu iš aplinkinių reakcijų, kad daugeliui nepatinka šunys, todėl pasivaikščiojimams renkamės atokesnes vietas. Poilsiautojai, matyt, nėra pratę kurorte matyti šuniukus. Nepaisant to, į pajūrį kasmet pastebiu atvykstant vis daugiau žmonių su savo keturkojais draugais“, - sakė Bučkį ir Faustą auginanti palangiškė.
Poilsiautojai su šunimis Palangoje

Viešbučiuose para – iki 100 litų

Iš tiesų, šiais metais pajūryje kaip niekada daug poilsiautojų, atvykusių pailsėti su savo augintiniais.

„Vietų, kur galima apsistoti su šunimis, per kelerius metus ženkliai pagausėjo dėl didėjančios paklausos. Vis daugiau poilsiautojų į kurortą atvyksta su savo augintiniais“, - DELFI pasakojo Mindaugas Surblys, Palangos Turizmo informacijos centro vadybininkas.

Viešbučių ir poilsio namų, skelbiančių, jog priima poilsiautojus su šunimis, Palangoje yra apie dvi dešimtis. Už keturkojį prašoma 10-100 litų parai. Priklausomai nuo augintinio dydžio ir viešbučio.

Bene pigiausiai Palangoje su savo augintiniu galima apsistoti svečių namuose „Bella Vila“, kur para keturkojui kainuoja nuo 10 litų. Brangiausiai - „Pušų paunksnėje“, „Vanagupėje“. Para už keturkojų (iki 10 kilogramų ) nakvynę viešbutyje kainuoja 50 litų. Už didesnius šunis šeimininkams piniginė paplonėja po 100 litų kas parą.
Poilsiautojai su šunimis Palangoje

Bėdos paplūdimiuose

Palangoje yra vietų, kuriose lankytis su keturkojais draudžiama. Viena tokių vietų – paplūdimys. Bauda už taisyklių pažeidimą šeimininkui gresia nuo 10 iki 200 litų.

Palangos gelbėjimo tarnybos vadovas Jonas Pirožnikas DELFI portalui pasakojo, kad įstatymas ir taisyklės neleidžia keturkojų vedžioti, o nešioti – niekas nedraudžia. „Jei įsidėsite į tašę ir nešiokitės, niekas nieko nesakys“, - teigė gelbėtojų vadas, kurio komandai kone kasdien tenka perspėti poilsiautojus apie draudžiamoje vietoje vedžiojamus šunis.

„Mes žmonių bausti negalime. Tik perspėjame. Bet jei žmogus su šuniu geranoriškai nepasišalina, kviečiame policiją surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolo, - teigė J. Pirožnikas.

Anot jo, neretai pasitaiko ir piktybiškų poilsiautojų, kurie su savo augintiniais nė nesiruošia palikti paplūdimio zonos. Tokiais atvejais gelbėtojams pasitarnauja vaizdo kameros. J. Pirožnikas neslėpė, kad tik kameros ir baudos padeda kovojant su piktybiškai įstatymams nusižengusiais asmenimis.

„Prie jūros su keturkojais galima ilsėtis laukiniuose pliažuose. Ten galima ir karvių, ir arklių prisivesti. Kas ką turi, gali vestis ir maudytis. Nes ten nėra gelbėtojų ir niekas nieko nedraudžia“, - sakė Palangos gelbėjimo tarnybos vadovas.

Poilsiautojai su šunimis Palangoje - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)