Dvelkia prabanga

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Giedrė Kvedaravičienė DELFI pasakojo, kad prabangos sąvoka gali būti pakankamai plačiai interpretuojama, todėl išskiriant pavienius paslaugų tiekėjus visada yra rizika nepaminėti tikrai to vertų įstaigų.

„Tačiau kalbant apie formaliąją klasifikaciją turinčias apgyvendinimo įstaigas, Palanga gali pasigirti net trimis penkių žvaigždučių viešbučiais - „Auska“, „Palanga“ ir „Vanagupė“, kurių kiekvienas unikalus savais privalumais ir turi aiškiai susiformavusias klientų grupes“, - pasakojo G. Kvedaravičienė.
''Palanga''

„Pušų paunksnė“, anot G. Kvedaravičienės, taip pat paminėtina kaip viena iš pirmųjų kokybiško poilsio vietų Palangoje, neprarandanti savo šarmingos atmosferos ir jaukumo jau daug metų.

Ne mažesnis pasirinkimas ir kalbant apie vilas ir apartamentus tiek Palangos centre, prie parko ir Birutės gatvėje, tiek kurorto pakraščiuose - Kunigiškėse, Nemirsetoje. Kai kurios iš jų, pavyzdžiui, „Amber Chateau“, gali pasigirt unikaliais pajūrio vaizdais.

Saugo besilankančių klientų privatumą

„Nors viešbučiams keliamų lūkesčių sąrašas gerokai ilgesnis ir platesnis, kokybiškai įrengtos erdvės, graži aplinka, saugumas ir privatumas - privalomi atributai visiems, - pasakoja Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė. - Viešbučiui, kaip taisyklė, privalu turėti dėmesio vertą restoraną bei teikti papildomas poilsio paslaugas. Visi mano išvardinti viešbučiai turi vienus iš geriausių restoranų kurorte. Paslaugos ir pramogos vaikams, dviračių nuomos ir kitos kokybiškam bei nerūpestingam poilsiui reikalingos paslaugos - taip pat visų viešbučių paslaugų sąraše.“
''Vanagupė''

Paminėti prabangiausi kurorto viešbučiai turi ir baseinus. „Vanagupė“ ir „Palanga“ taip pat gali pasiūlyti ir vienus iš geriausių bei prabangiausių SPA centrų visame Baltijos regione. Teikia platų grožio, relaksacijos bei sveikatinimo paslaugų asortimentą. „Auska“, kaip ir „Vanagupė“, klientams gali pasiūlyti puikius teniso kortus, krepšinio aikšteles. Beje, pastarajame viešbutyje jau kelintus metus iš eilės visada apsistoja Lietuvos krepšinio rinktinė, atvykstanti į vasaros treniruočių stovyklą Palangoje.

Šiuos viešbučius, pasak G. Kvedaravičienės, renkasi tiek lietuviai, tiek užsieniečiai. Be abejonės, netrūksta ir garsių bei žiniasklaidoje dažnai matomų svečių. „Tačiau kiekvieno svečio ramybė ir kokybiškas, pilnavertis poilsis, atitinkantis svečio lūkesčius ir poreikius, yra pagrindinis veiklos tikslas, užtikrinantis ne tik pajamas, bet ir ilgalaikę viešbučio reputaciją bei lojalų klientų ratą“, - teigė pašnekovė.
Viešbutis "Auska"

Kokybiški dalykai turi savo kainą

Prabangios ir kokybiškos paslaugos, žinoma, turi ir savo kainą. Para „Palangoje“ vienam asmeniui kainuoja nuo 230- 536 eurų (805-1876 litų) priklausomai nuo kambario tipo. Naktis “Auskoje“ poilsiautojui atsieina nuo 65-739 eurų (227-2500 litų) priklausomai nuo mėnesio ir kambario tipo. Brangiausiai čia kainuoja prezidentinis apartamentų blokas. „Vanagupėje“ kainos siekia nuo 106-725 eurų (365-2500 litų). Tiesa, prabangiausi kurorto viešbučiai taiko įvairias nuolaidas. „Pušų paunksnėje“ paros kaina yra 400-1800 litų.
"Pušų Paunksnė"
„Drįsčiau teigti, kad kalbant apie kokybišką (prabangų) poilsį Palangoje, kainos-kokybes santykis yra ženkliai geresnis nei vidutinio ar juo labiau ekonominio segmento. Ypač vasaros sezonu kartais būna apmaudu matyti, kaip kai kurie privataus apgyvendinimo sektoriaus ir maitinimo paslaugų teikėjai nepagrįstai pelnosi iš poilsiautojų, o pastarieji dažnai dėl išankstinių nuostatų, kad „ten brangu“, renkasi po nosimi brukamas paslaugas ir iš esmės sumoka beveik tiek pat, nors gauna dešimteriopai mažiau bei galiausiai lieka nusivylę, - tikino G. Kvedaravičienė. - Būtina suvokti, kad kokybiški dalykai turi savo kainą. Be abejonės, kainos-kokybes santykio išlaikymas taip pat yra privaloma sąlyga. Tačiau dažniausiai, ypač paslaugų versle, vertės suvokimas yra pagrįstas išankstinėmis nuostatomis ir lūkesčiais bei subjektyviais vertinimais, kiek tie lūkesčiai buvo pateisinti.“
"Chateau amber''

Konkuruoja su užsieniu

Anot jos, kalbant apie pačius turtingiausius klientus, geriausiems Palangos viešbučiams tenka konkuruot ne su vietinės rinkos žaidėjais, bet su visais jų klientų aplankytais viešbučiais visame pasaulyje. Todėl viešbučiams keliama kartelė yra išties aukšta ir nepagrįstos kainos vargu ar grąžintų šią klientų grupę į Palangą.

„Tačiau man norisi pasidžiaugti, kad greta spaudoje dažnai linksniuojamo „močiučių Palangos“ įvaizdžio, Palanga, kaip pajūrio kurortas, gana sėkmingai įsisegmentavo tiek poilsio stiliaus, tiek kainų lygio prasme ir kiekvienam, net ir išrankiausiam klientui, turi ką patrauklaus pasiūlyti ne tik vasarą, bet pamažu ir ne sezono metu“, - pasakojo Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė.

Prabangiausi Palangos viešbučiai – DELFI galerijoje:

Viešbutis "Auska" - DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (182)