Kai 6-ajame dešimtmetyje Brigitte Bardot pasirodė vilkėdama raštuotą bikinį, kuris po keleto metų tapo pagrindiniu Kalifornijos paplūdimių drabužiu, maudymosi kostiumėliai buvo vis dar vadinami abejotinais ir pavojingais drabužiais, nors atsirado dar 5-ajame dešimtmetyje.

Maudymosi kostiumėlių istorija - tarsi komiksų knyga, iliustruojanti besikeičiantį požiūrį į seksą.

Kaip interpretuoti šiuo metu madingus atvirus maudymosi kostiumėlius? Nė viena garsenybė, verta savo auksu padabintų Victoria’os Beckham kurtų akinių nuo saulės, 2010 m. nesutiktų įkelti kojos į jachtą, jei neturėtų bent vieno maudymosi kostiumėlio - bikinio hibrido. Naujausioje Kylie nuotraukoje, išspausdintoje viename iš madingų žurnalų, ji pasipuošusi kostiumėliu, tarsi ištrauktu iš popieriaus smulkintuvo (dizainerė Roksanda Ilincic, kurianti originalius elegantiškus vakarinius apdarus, pristatė keletą tokių seksualių maudymosi kostiumėlių modelių).

Cheryl Cole pirmenybę teikia bikiniui, kurio dvi dalis jungia vertikali medžiagos juostelė. Mariah Carey per atostogas puikavosi vientisu kostiumėliu su dekolte, kuri nedengė bambos. Naomi Campbell dažniausiai renkasi kostiumėlį su iškirpimais šonuose.

Ekstremalūs maudymosi kostiumėliai būna įvairiausių stilių, bet vienas dalykas aiškus: įprasti bikiniai nebemadingi.

Kaip tai atsitiko? Galbūt dar prisimenate dieną, kai ant podiumo buvo pademonstruoti pirmieji ekstremalūs maudymosi kostiumėliai. Tai buvo 2000 m. pavasario/vasaros “Gucci” kolekcija, Tom’o Ford’o karjeros viršūnė, ir mada buvo drąsaus seksualumo fazėje.

Gisele Bundchen sėlino podiumu išdidi tarsi liūtė, pasipuošusi akinamu dantų pastos baltumo maudymosi kostiumėliu, stipriai iškarpytu ties dubens kaulais - atrodė, kad manekenę būtų apkramtęs gašlus ryklys. “Vicotria’s Secret” modelis Danita Angell vilkėjo gyvatės odos imitacijos kostiumėlį, dengiantį tik vieną petį, kaip Flinstone “Mis Pasaulio” maudymosi kostiumėlių parade. Ai, numojome ranka, tai niekada neprigis.

Prireikė keleto metų, bet galiausiai ši mada prigijo. Atėjus 2008 m. Barbadoso sezonui - sausio mėnesiui, kai visi normalūs žmonės po švenčių vėl sėdi biuruose, o paparaciai savo fotoaparatus nukreipia į Sandy Lane paplūdimį - pajūryje gulinėjo garsenybės su iškarpytais maudymosi kostiumėliais. 2009 m., kai Cheryl Cole apsivilko žaliosios citrinos spalvos dirbtiniais deimantais puoštą, šonuose iškarpytą kostiumėlį, primenantį Borato “mankini” (vyrišką bikini) ir užbaigė įvaizdį kaubojiška skrybėle, vakariniu makiažu bei kokteilio taure rankoje, oficialiai prasidėjo ekstremalių kostiumėlių era.

Martin’o Amis knygos “Nėščia našlė” veiksmas rutuliojasi Italijoje, 1970-ųjų metų vasarą. 20-metės Scheherazadės sprendimas mūvėti kelnaites tik gulint prie baseino simbolizuoja seksualinės moterų laisvės pradžią. Tačiau seksualinės revoliucijos išlaisvintos moterys susidūrė su kitais nepatogumais. Kaitinimasis saulėje be liemenėlės dabar yra kur kas komplikuotesnis nei anksčiau, nes per tuos metus kažkur išgaravo normalus požiūris į kūną - moterys pajuto spaudimą visuomet atrodyti nepriekaištingai.

Jei anksčiau jos nusisegdavo liemenėles tam, kad lygiau įdegtų, ir nesuko galvos dėl tobulų formų, dabar deginimasis be liemenėlės prilygsta niekada nesibaigiančiam grožio konkursui. Deja, šiame konkurse paprastos moterys - tos, kurios nėra įžymios ir vakarais valgo angliavandenius - neturi jokių šansu laimėti.

Beveik nebūna dienos, kad laikraščiai neišspausdintų paplūdimyje atostogaujančios garsenybės (moters) nuotraukos. Dėl šio naujo psichologinio efekto paplūdimys ar viešbučio baseinas nebėra tokia privati erdvė kaip anksčiau. Mes nerimaujame dėl savo išvaizdos, o kadangi esame nužiūrinėjamos, dar labiau domimės naujomis mados kryptimis.

Galbūt vieną dieną, kai paparacių fotoaparatai nukryps į žvaigždžių miegamuosius, prasidės pižamų madų era, kaip kad nutiko su maudymosi kostiumėliais. Ir nors dabar labiau nei anksčiau kuklinamės rodyti savo krūtis, akivaizdu, kad klesti treniruoto, išdailinto kūno kultas. Jį išduoda mūsų siekis pademonstruoti plokščią pilvą ir lieknus liemens šonus - vietas, kurias ekstremalūs kostiumėliai atidengia taip, kad nelieka abejonės, kad tai ypatingai seksualios kūno dalys.

Jei reikia įrodymo, kad esame pamišę dėl tobulų pilvų, prisiminkite tankini. Šis drabužis, neurotiškai uždengiantis pilvą, yra pats neseksualiausias maudymosi kostiumėlis per visą istoriją, tinkantis nebent paauglėms, atvykusioms atostogų su griežtais tėvais, ar neseniai pagimdžiusioms moterims.

Nors ekstremalūs kostiumėliai nori nenori apnuogina pilvą, jie, palyginus su tradiciniais, turi privalumų. Asimetrija, priešingai nei simetrija, vizualiai padailina formas ir nukreipia dėmesį nuo riebaliukų sankaupų. Be to, dėl iškirptos vidurinės dalies mūsų nugaros atrodo gražiau nei vilkint vientisą kostiumėlį. Jums tai nerūpi? Sunku patikėti.

Nesvarbu, apnuogintos ar pridengtos jūsų krūtys, seksualinis pasipūtimas prie baseino gyvuos per amžių amžius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją