Amazonių dieta mus pasiekė ne nuo Kaspijos krantų, ne iš Amazonijos ir net ne iš Mažosios Azijos. Madinga dieta, dabar jau susukusi galvas milijonams, gimė kažkur provincijoje šalia Briuselio. Ne, leidžiamų dalykų bus daug ir be kopūstų: pats laikas sužinoti taisykles, pagal kurias dabar gyvena patys madingiausi kovotojai su nereikalingomis riebalų sankaupomis.
Dieta
© Corbis/Scanpix

Esminis principas, kurį išskyrė dietos kūrėjai, yra tas, kad visos be išimties moterys dalijamos į tris pagrindinius tipus. Įsivaizduokite, ne į milijoną, ne į tūkstantį, o viso labo į tris tipus. Stebėtina, tačiau teks su tuo susitaikyti, kitaip kaip išbandyti šią dietą?

Taigi pirmasis tipas – tai gražiosios lyties atstovės, pasižyminčios apvaliomis formomis, minkšta, plona oda, švelniais veido bruožais, rašo greenmama.ru. Šios moterys kažkuo panašios į romėniškas statulas. „Antikos gražuolių“ probleminė vieta – celiulitas. Antrojo tipo atstovės – tai trapios būtybės nedidele krūtine ir siaurais klubais. Jų probleminė vieta – pilvas, kurio srityje pirmiausia ir kaupiasi riebalai. Trečiasis tipas pavadintas pagal legendines moteris-kovotojas amazones. Tai damos, pasižyminčios gan kresna figūra, dažnai kenčiančios dėl riebios odos ir išsiplėtusių porų.

Toks skirstymas į tipus turi savo pagrindimą. Pirmojo tipo moterų organizme yra daug hormonų estrogenų. Antrojo tipo organizme, priešingai, šių hormonų stinga. O trečiąjį tipą – amazones – paminėsime atskirai. Sakoma, kad jų organizme dominuoja vyriški hormonai. Jos kresno kūno sudėjimo, pasižymi riebia oda ir išsiplėtusiomis poromis. Vietoje saldumynų renkasi mėsą. Jei kas nors nepavyksta taip, kaip jos nori, amazonės reaguoja su tam tikra agresija. Ir dar viena ne mažiau svarbi detalė: joms kur kas lengviau užmegzti ryšius su priešingos lyties atstovais, nei rasti sau geriausių draugių.

Žinoma, kiekvienam tipui sudaryta atskira mitybos sistema.

Dieta pirmajam tipui
Pirmoji diena

Pusryčiai. Sumaišykite šimtą ml apelsinų sulčių su dviem šaukštais greipfrutų sulčių ir tiek pat citrinų. Atskieskite kokteilį šimtu ml negazuoto mineralinio vandens ir lėtai išgerkite per šiaudelį. Po dvidešimties minučių suvalgykite sumuštinį su grūdėta duona ir neriebia varške, pomidoro gabalėliu ir baziliko lapeliais.

Pietūs. Sumaišykite penkiasdešimt gramų neriebaus kefyro, du šaukštus smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų, įpilkite tris šaukštus apelsinų sulčių ir tiek pat citrinų. Pasūdykite, pabarstykite raudonaisiais pipirais. Supjaustykite agurką, saldųjį pipirą, mažą svogūną. Suberkite į daržoves penkiasdešimt gramų virtų arba konservuotų savo sultyse pupelių. Sumaišykite su padažu. Su salotomis suvalgykite riekelę grūdėtos duonos. Desertui – obuolys.

Vakarienė. Nuvalykite ir supjaustykite mažą agurotį. Supjaustykite 80 g pievagrybių, svogūną, didelį saldųjį pipirą. Patroškinkite daržoves tris minutes, įpylę šaukštelį alyvų aliejaus. Supilkite 250 ml daržovių sultinio ir troškinkite dar penkias minutes. Suberkite penkiasdešimt gramų nuvalytų krevečių ir aštuoniasdešimt gramų konservuotų pupelių.

Po trijų minučių nuimkite puodą nuo ugnies, pabarstykite pipirais ir baziliku. Apibarstykite dviem šaukštais prieskonių mišinio. Šiam prieskonių mišiniui pasigaminti (trim dienoms) jums reikės kuokštelio bazilikų, petražolių, 30 g Parmezano sūrio, trijų česnako skiltelių, trijų šaukštų citrinų sulčių, dviejų šaukštų balzaminio acto. Viską sumaišykite maisto smulkintuvu, sudėkite į hermetišką indą ir laikykite šaldytuve.

Antroji diena

Pusryčiai. Citrusų kokteilis pagal pirmosios dienos receptą. Po dvidešimties minučių – gabalėlis grūdėtos duonos su neriebia varške, pabarstyta susmulkintu saldžiąja paprika.

Pietūs. Supjaustykite du agurkus ir du pomidorus, susmulkinkite svogūną ir 30 kubeliais supjaustyto Parmezano sūrio. Pagardinkite padažu iš 50 g neriebaus kefyro, 2 šaukštų susmulkintų bazilikų, dviejų šaukštų citrinos sulčių ir trijų šaukštų apelsinų sulčių. Prie salotų – riekelė grūdėtos duonos ir desertui – nedidelė kriaušė.

Vakarienė. Smulkiai supjaustykite 50 g saliero, morkos, svogūno ir agurko nuvalytomis sėklomis. Troškinkite su šaukšteliu alyvų aliejaus tris minutes. Įpilkite 250 ml daržovių sultinio, užvirinkite. Iškart sudėkite 80 g gabalėliais supjaustytos lašišos ir kaitinkite dar keturias minutes. Pabarstykite druska ir pipirais, pagardinkite dviem šaukštais pasiruošto prieskonių mišinio.

Trečioji diena

Pusryčiai. Citrusų kokteilis, po dvidešimties minučių – sumuštinis su grūdėta duona, neriebia varške ir agurko griežinėliais.

Pietūs. Išvirkite ir supjaustykite kiaušinį, sumaišykite su susmulkintu ridiku ir svogūnu. Įdėkite 80 g konservuoto savo sultyse tuno, pagardinkite padažu iš 50 g neriebaus kefyro, dviejų šaukštų citrinų ir trijų šaukštų apelsinų sulčių, šaukšto susmulkintų svogūnų laiškų. Nevalgykite duonos.

Vakarienė. Supjaustykite du saldžiuosius pipirus, penkiasdešimt gramų pievagrybių ir mažą svogūną. Kaip ir ankstesnėmis dienomis, apkepkite juos alyvų aliejuje tris minutes, tuomet užpilkite 250 g daržovių sultinio ir virkite dar penkias minutes. Po to įdėkite penkiasdešimt gramų gabalėliais supjaustytos jautienos ir šaukštą pomidorų pastos. Virkite, kol mėsa suminkštės. Pabarstykite druska pagal skonį, įberkite du šaukštus prieskonių mišinio.

Dieta antrajam tipui

Pirmoji diena

Pusryčiai. 100 g sausų pusryčių su riešutais ir džiovintais vaisiais sumaišykite su stikline sojų jogurto.

Pietūs. Sumaišykite vieną supjaustytą pomidorą, 125 g konservuotų kukurūzų ir vieną susmulkintą svogūną. Pagardinkite padažu iš šaukšto citrinų sulčių, šaukšto apelsinų sulčių, žiupsnelio trinto sūrio ir lašo garstyčių. Prie salotų – riekelė grūdėtos duonos. Desertui – sauja riešutų ir džiovintų vaisių.

Vakarienė. Išvirkite 40 g rudųjų ryžių. Supjaustykite ketvirtadalį avokado, pomidorą ir saldųjį pipirą. Apkepkite pipirą šaukšte alyvų aliejaus kartu su česnako skiltele, mažu supjaustytu svogūnu ir 80 g jautienos faršo. Kepkite keturias minutes. Suberkite ketvirtadalį baziliko kuokšto ir kepkite dar tris minutes. Suberkite pomidorą ir avokadą. Sumaišykite su ryžiais.

Antroji diena

Pusryčiai. 100 sausų pusryčių su šviežiais vaisiais, išskyrus bananus ir vynuoges, ir stiklinė sojų jogurto arba pieno.

Pietūs. Supjaustykite nedidelę morką, 50 g saliero ir agurką. Sumaišykite su ketvirtadaliu sutrinto avokado, šaukštu citrinų ir šaukštu apelsinų sulčių. Pagardinkite garstyčiomis ir druska. Riekė grūdėtos duonos, sauja riešutų su džiovintais vaisiais.

Vakarienė. Supjaustykite nedidelį svogūną, saldųjį pipirą ir pomidorą. Apkepinkite svogūną su česnako skiltele ir šaukštu aliejaus. Sudėkite 80 g konservuotų raudonųjų pupelių, du šaukštus daržovių sultinio ir kaitinkite dar penkias minutes. Sudėkite pomidorus ir dar pakaitinkite tris minutes. Kubeliais supjaustykite 50 g tofu, atskirai apkepkite alyvų aliejuje ir sudėkite į pagrindinį patiekalą. Pagardinkite prieskoniais pagal skonį.

Trečioji diena

Pusryčiai. Tokie pat, kaip ir antrą dieną.

Pietūs. Salotos iš vienos morkos, vieno aguročio ir 50 g saliero. Padažui sumaišykite po šaukštą apelsinų ir citrinų sulčių, druskos, pipirų ir trupučio garstyčių. Riekė grūdėtos duonos. Sauja riešutų su džiovintais vaisiais.

Vakarienė. Nulupkite ir supjaustykite tris pomidorus. Pakaitinkite šaukštelį alyvų aliejaus, apkepkite pomidorus, supjaustytą svogūną ir česnako skiltelę. Įberkite 40 g lęšių ir 600 ml daržovių sultinio. Virkite pridengę dangčiu dvylika minučių. Pasūdykite ir pabarstykite prieskoniais pagal skonį.

Dieta trečiajam tipui

Pirmoji diena

Pusryčiai. Suvožtinis iš dviejų riekių juodos duonos, užteptos neriebia varške, su griežinėliais neriebios virtos dešros (idealiu atveju – kalakutienos filė).

Pietūs. Plonais griežinėliais supjaustykite vieną vidutinio dydžio virtą burokėlį, sutarkuokite vieną vidutinio dydžio morką. Sumaišykite su supjaustytu svogūnu, salotos lapais ir pagardinkite „energetiniu užpilu“. Valgykite su riekele duonos. Desertui – kivis.

„Energetinio užpilo“ receptas (trims dienoms)

Sumaišykite tris šaukštus alyvų aliejaus, keturis šaukštus citrinų sulčių, keturis šaukštus apelsinų, tris šaukštus daržovių sultinio, šaukštą balzaminio arba kitokio acto, šaukštą garstyčių ir susmulkintą česnako skiltelę.

Vakarienė. Pakaitinkite šaukštelį alyvų aliejaus, apkepkite supjaustytą svogūną, česnako skiltelę ir mažą agurotį. Sudėkite 40 g lęšių, įpilkite 250 ml daržovių sultinio ir šaukštelį citrinų sulčių. Virkite aštuonias minutes vidutinėje temperatūroje, pagardinkite druska ir pipirais. Atskirai apkepkite 100 g lašišos filė (arba bet kokios kitos žuvies pagal skonį). Į lėkštę dėkite pirmiausia lęšius, o viršų puoškite lašišos filė ir citrinos griežinėliais.

Antroji diena

Pusryčiai. Suvožtinis (arba du įprasti sumuštiniai) iš juodos duonos su neriebia varške, agurko griežinėliais ir salotos lapais.

Pietūs. Supjaustykite ketvirtadalį avokado ir du saldžiuosius pipirus kubeliais bei juostelėmis. Sumaišykite su supjaustytu svogūnu ir „energetiniu užpilu“. Kubeliais supjaustykite 50 g mocarelos, sudėkite į salotas. Riekelė juodos duonos, mandarinas.

Vakarienė. Daržovių sultinyje išvirkite 100 g vištienos filė. Išimkite mėsą, tame pat sultinyje išvirkite 40 g ryžių, sudėkite supjaustytą morką ir dar vėliau – susmulkintą česnako skiltelę. Pagardinkite druska ir prieskoniais pagal skonį, pabarstykite petražolėmis.

Trečioji diena

Pusryčiai. Du sumuštiniai su juoda duona, neriebia varške ir rūkyta lašiša.

Pietūs. Smulkiai supjaustykite ketvirtadalį ilgo agurko, morką, 40 g rūkytos kalakutienos filė (arba kitos neriebios dešros), šiek tiek salotų lapų. Pagardinkite „energetiniu užpilu“. Riekė juodos duonos. Rausvasis greipfrutas.

Vakarienė. Išvirkite 60 g spagečių “al dente” (kad būtų kiek kietoki, taip juos verda patys italai). Prie jų pagaminkite daržovių padažą: apkepkite svogūną, česnako skiltelę, saldųjį pipirą, morką, du pomidorus, įpilkite šiek tiek daržovių sultinio ir du šaukštus supjaustyto baziliko. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Sudėkite spagečius į lėkštę, užpilkite daržovių padažu, jį pabarstykite 50 g kubeliais supjaustyto mocarelos sūrio.

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Pentagono Kalėdų dovanos Baltijos šalims (504)

Po to, kai JAV Kongrese sutarta dėl rekordinio, beveik 700 mlrd. dolerių gynybos biudžeto,...

Už pažangios įmonės fasado – purvinų pinigų šleifas (111)

Prieš 7 metus mokslinės gamybinės akcinės bendrovės „ Precizika “ valdybos pirmininką...

Premjeras į ūkio ministrus teikia Virginijaus Sinkevičiaus kandidatūrą (19)

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis BNS patvirtino pasirinkęs parlamentaro „valstiečių“...

Brangęs sviestas turi naują konkurentą - kyla kiaušinių kainos (1)

Kainų tyrimas atliktas lapkritį parodė, kad sviesto kainos kilimas stabilizavosi, o kai kurie pieno...

Spūsčių priežastys – kaip ant delno: štai, kaip jos formuojasi (56)

Nuolat susidarantys, o po kiek laiko be jokios akivaizdžios priežasties išsiskirstantys transporto...

Dėl Rusijos milijardieriaus – įtūžis Maskvoje (35)

Prancūzijos pareigūnai trečiadienį pateikė kaltinimus mokesčių slėpimu Rusijos...

Vystytojai įvardino klaidas, kurias padaro naujakuriai (5)

Žmonės, įsigiję butą be apdailos, lengvai gali padaryti keletą klaidų, kurios paskui skaudžiai...

Aukštojo mokslo likimas Kaune: susijungimas neišvengiamas (12)

Šiuo metu Kaune veikia 5 universitetai, tačiau po reformos jų turėtų likti mažiau. DELFI domisi,...

20 dienų valgė ligoninės maistą: kai kurie pasiūlymai gerokai nustebino ligoninės komentaras (556)

Šimtai legendų, mitų, komentarų, nuotraukų, klausimų, nuolatinių diskusijų – daug neramumų...

Iš Kim Jong Uno – akibrokštas visoms Šiaurės Korėjos motinoms (41)

Bet kokį progresą paralyžiuojančias tarptautinės bendruomenės sankcijas užsitraukusioje ir...