Daugiausia vitamino D gauname iš saulės, kurios mūsų kraštuose labai trūksta. Tačiau vitamino galime pasisavinti ir debesuotą dieną, svarbu, kad būtų atidengta kuo daugiau odos. Taip pat vienas pagrindinių šios medžiagos šaltinių yra riebi žuvis, kurios statistiškai lietuviai suvalgo per mažai. Vitamino D galime pasisavinti ir per maistą, tačiau kiek reiktų suvalgyti riebios lašišos, kad jo būtų pakankama?
Šio vitamino stoka siejama su įvairiais negalavimais – ginekologinėmis problemomis, nevaisingumu, imuniteto nusilpimu, vyrų potencija ir net onkologinėmis ligomis.
Ar iš tiesų toks reikalingas vitaminas D, kaip jį geriau pasisavinti, kas nutiks, jei jo trūks ar bus per daug – apie visa tai kalbėsime kovo 20 d. 10 val. tiesioginėje DELFI transliacijoje su SYNLAB Lietuva tyrimų laboratorijos specialiste Rimante Grigaravičiūte. Kviečiame jai užduoti rūpimus klausimus.