Idėją paskatino žinia apie miestų puošybos kainas

Suvalkietis Paulius Kundreckis feisbuke pasidalino įrašu, kuriame vyras paskelbė dovanojantis didžiulę žaliaskarę: „Sveiki giminaičiai, draugai, kolegos išgirdus kiek skiriama Šv. Kalėdų Eglei miestuose pinigų iš biudžeto, norėčiau pasiūlyti dailiai išaugusią sidabrinę eglę, kuri auga Marijampolės rajone pas Marija Kundreckienė virš 30 metų. Aukštis apie 12–16m . Daug neprašome, didžiausia dovana gera šventinė nuotaika, besišypsantys žmonių veidai ir nepamirštami Kalėdiniai įspūdžiai šalia eglutės. Prašymas Jūsų dalintis, juk be Jūsų pagalbos nepasieks tų kurie norėtų papuošti tikrą senovinę kalėdinę eglę. Dėl informacijos prašome susisiekti asmenine žinute“, – paskelbė vyras.

Susisiekus su P. Kundreckiu, vyras patikino, jog sprendimą dovanoti ilgametę eglutę paskatino išgirstos naujienos apie savivaldybių kalėdinėms puošmenoms ketinamas skirti sumas:

„Didžiausia mintis kilo išgirdus sumas, skiriamas iš biudžeto šiems renginiams, tame tarpe ir Vilniaus. Kartais gerų norų vedami galime padaryti ir pigiau, ir geriau. Pamačius kitų valstybių patirtį, dažniausiai puošiamos natūralios eglės, juk ji ir yra Šv Kalėdų simbolis.“

Naujus šeimininkus rado per pirmą vakarą

P. Kundreckis neslepia, kad žaliaskarę atiduoti bus tikrai gaila, tačiau atsisveikinimas su ja – prasmingas, dovanojant ją miestui, didžiausiai metų šventei, vaikų ir suaugusiųjų džiaugsmui: „Taip, gal taip padarai žalą gamtai, bet žalą gaminant pusfabrikačius iš plastiko ar ko kito dar didesnę žalą padaro gamybos metu išmetant CO2 bei paskui viską išvežant į sąvartyną“.

Pauliaus įrašas akimirksniu susilaukė tūkstantinio susidomėjimo – žmonės ėmė masiškai dalintis žinia, komentuoti. Vieni po įrašu žymėjo Vilniaus miesto savivaldybę, ragindami imti šią, mišku kvepiančią, eglę užuot paklojus ketvirtį milijono. Kiti gailėjo kertamos eglutės, treti net jungėsi prie akcijos, skelbdami apie dovanojamą žaliaskarę iš savo kiemo.

Tarp besidalinančių Pauliaus įrašu būta ir žinomų Lietuvos veidų. „O rimtai, kodėl negrąžinus Kalėdoms tikros eglės? Nuostabios, jaukios gyvos eglės! Kam išradinėti tuos metalinius kyborgus?“,–savo feisbuko paskyroje parašė komunikacijos specialistas, renginių organizatorius bei nuomonės formuotojas Saugirdas Vaitulionis, anksčiau neslėpęs kritiško požiūrio į Vilniaus savivaldybės sprendimą išleisti ketvirtį milijono šių metų eglei.

Vos kelių valandų bėgyje didžioji Pauliaus mamos eglė jau buvo radusi naujuosius šeimininkus: „Eglutė iškeliaus į Kalvariją, puošti ir džiuginti ne tik Kalvarijos gyventojus bet ir jos lankytojus, norinčius šventiniu laikotarpiu aplankyti tikrą ir šventėmis kvepiančia Kalėdinę eglute“, – įrašą papildė vyras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)