„Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“ dėl skurdinimo politikos Lietuvoje, šių metų spalio 17 dieną, pirmadienį, 13 valandą, Kaune, Laisvės alėjoje 96, organizuoja protesto renginį, eiseną „Susitelkimas kovai prieš skurdą Lietuvoje“ – Tarptautinei kovos su skurdu dienai paminėti. Eisena prasidės nuo Laisvės al. 46 ir vyks prie Kauno miesto savivaldybės.

Beveik kas penktas Lietuvos gyventojas gyvena žemiau skurdo ribos, o apie 110 tūkst. šalies gyventojų gyvena žemiau absoliutaus skurdo ribos, daugiau nei trečdalis apie 1 (1000 000) milijoną (~36 proc.) Lietuvos gyventojų neturi santaupų, tiek žmonių gyvena nuo algos iki algos. Lietuvoje skursta apie 700 tūkst. (~25 proc.) žmonių. Tokiems žmonėms bet koks kainų augimas ne tik skaudus smūgis, bet ir destrukcijos pradžia, verčianti išeiti į gatves ir reikalauti savo teisių savo Šalyje, savo Tėvynėje.

Asociatyvi nuotrauka

Labiausiai skurdo riziką mažinančios priemonėmis galėtų būti: socialinės paramos didinimas, minimalios mėnesinės algos didinimas, apmokestinimo mažas pajamas gaunantiems asmenims mažinimas ir pan. Todėl LPS „Sandrauga“ iškelia reikalavimus Vyriausybei ir Seimui, kuriuos paskelbs „Susitelkimas kovai prieš skurdą Lietuvoje“ renginio metu. Kalbės ir pasisakys įvairių amžiaus grupių žmonės, išreikš savo nuomonę dėl žiaurių gyvenimo sąlygų.

Kviečiame visus į protesto eiseną „Susitelkimas kovai prieš skurdą Lietuvoje“ spalio 17 dieną, pirmadienį, 13 valandą, Laisvės alėjoje 96!“ – rašoma renginio informaciniame pranešime.