Rojaus kampelis žemėje

Gran Kanarija priklauso Ispanijai ir yra Kanarų salyno, išsidėsčiusio Atlanto vandenyne, dalis. Nors skamba egzotiškai, anot pranešimo žinisaklaidai, ši sala pasiekiama lengviau nei galvojate – į ją iš Vilniaus ar Palangos galima nuskristi su vienu persėdimu viename iš Europos oro uostų. O ir skrydžių kainos pernelyg „nesikandžioja": štai šiek tiek paieškojus artimiausiems mėnesiams galima rasti bilietų vos už pusantro šimto eurų į abi puses.

Vestuvės Gran Kanarijoje (vestuviusvente.lt archyvas)

Rojaus sala vadinama Gran Kanarija ištisus metus lepina šiltu ir švelniu klimatu. Nedideliame plote telpa smėlio paplūdimiai, ir dykumą primenančios fantastiškos kopos, tropiniai miškai ir pušynai, lygumos, kanjonai, kalnai. Sala nusėta nedideliais miesteliais, kurių kiekvienas turi savitą mikroklimatą – tai tarsi milžiniškas teminis parkas. Ispanijai priklausanti Gran Kanarija persismelkusi ispaniška kultūra: nuo maisto ir papročių iki karščiu alsuojančių ritmų ir šokių.

Vestuvės Gran Kanarijoje (vestuviusvente.lt archyvas)

Pabėgimas nuo žiemos

Lietuvoje vestuvių sezonas baigiasi rugsėjį – trumpėjančios dienos ir vėstantys orai atneša niūrią nuotaiką. Bet jei norite atšokti vestuves kuo greičiau, nebūtina laukti, kol ateis pavasaris – saloje ne pirmus metus ir pati žiemoti liekanti Inga Klimienė siūlo rinktis Gran Kanariją. Vestuvių sezonas čia spalio mėnesį tik prasideda ir tęsiasi iki didžiųjų karščių. Šiltas klimatas leidžia mėgautis saulės spinduliais ir romantiškais saulėlydžiais, vandenyno bangomis ir pramogomis po atviru dangumi.

Į Gran Kanariją poros atvyksta ne tik susituokti, bet ir praleisti medaus mėnesį. Tai tikra meilės sala, dovanojanti ilgus romantiškus pasivaikščiojimus, turiningą laisvalaikį, kvapą atimančias panoramas, kelionės nuotykius ir visą gyvenimą neblėstančius atsiminimus, pasakojama pranešime žiniasklaidai.

Vestuvės Gran Kanarijoje (vestuviusvente.lt archyvas)

Mažų kainų sala

Kai kainos auga tarsi ant mielių, o infliacijos mastai siekia seniai regėtas aukštumas, Gran Kanarija yra tarsi uostas atokvėpiui nuo šių problemų. Vestuves jau daugiau nei 15 metų organizuojanti Inga skaičiuoja, kad Gran Kanarijoje susituokti yra gerokai pigiau. Šventę dviems galima surengti už 6–8 tūkst. eurų – į šią kainą įskaičiuota viskas: nuo ceremonijos iki pramogų ir atostogų.

Vestuvės Gran Kanarijoje (vestuviusvente.lt archyvas)

Lietuvoje, norint surengti paprastą šventę, prireiks bent 12–15 tūkst. eurų, o štai į Gran Kanariją galite artimiausiems žmonėms visą gyvenimą išliekančius įspūdžius dovanoti išleidę 8–10 tūkst. eurų – tai vidutinė šventės dešimčiai asmenų kaina. Jei svečių bus apie 20, saloje Inga Klimienė sako, galima „išsisukti" su 12 tūkst. eurų: už šią sumą galėsite ne tik mėgautis puikiu klimatu bei salos vaizdais, bet ir leistis į kultūrinius bei kulinarinius atradimus.

„Pinigai – svarbi tema visiems, tačiau, renkantis vietą vestuvėms, reikėtų galvoti ne tik apie piniginę. Gran Kanarija užburia savo žavesiu ir dovanoja nepamirštamus atsiminimus. Vestuvės saloje niekada nebus tik vestuvės – jūsų vestuves svečiai visada prisimins kaip vieną didžiausių ir smagiausių nuotykių", – šypsosi vestuvių planuotoja, pati šaltas lietuviškas žiemas mielai iškeičianti į Kanarų saulę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją