Meditacija arba dėmesingumo pratimai – taip savo pamokas apibūdina meditacijos mokytojas. Karantino metu jis ėmėsi reguliariai transliuoti pamokas, kuriose visus moko nusiraminti ir susikoncentruoti į savo vidinį pasaulį, o ne išorinius dirgiklius.

„Dėmesingumo pratimų metu mes nukreipiame dėmesį iš išorės į vidų. Išorėje dabar dedasi daug dalykų, kurie mus neramina. Dėmesys visada būna išorėje – klausomės žinių, naujienų, mums kyla jausmai, nuo kurių mes pavargstam. Kai 10 minučių tiesiog žinome, kad kvėpuojame, tuo metu mes nesijaudinam ar bent jau mažiau jaudinamės. Mažiau domimės kažkuo, mažiau įsitempę esam, ir bent 10 minučių pailsim. Būtent tokiu būdu meditacija suteikia galimybę atsitraukti ir suprasti, kad ta ramybė, kurios mes ieškom, yra viduje. Tik viso labo reikia išmokti kreipti dėmesį į ją ir žinoti, kad ji ten yra. To ir mokomės“, – aiškina U. Leimontas.

Daugiau nei ketverius metus medituoti mokantis vyras pirmąją atvirą meditacijos pamoką surengė kovo 16 d., o, pastebėjęs internautų susidomėjimą ir įsitraukimą, nutarė atviras pamokas rengti reguliariai – nuo šiol jas bus galima stebėti pirmadieniais ir ketvirtadieniais, 20 val. vakaro. Tiesiogines transliacijas galima sekti meditacijos mokytojo feisbuko puslapyje „Tyloje“.

„Dabar karantinas, visi sėdime namuose, o tų įrankių, kurie padėtų atrasti ramybę viduje, trūksta. Nebegaliu eiti į mokyklą, todėl nusprendžiau pamokas vesti feisbuke. Reakcijos – labai teigiamos, tačiau čia darbas skiriasi tuo, jog trūksta grįžtamojo ryšio, nes gyvai dirbant su grupe viskas labai aiškiai matosi ir jaučiasi. Tačiau žmonės parašo, kad patiko, kad vaikams kažkas pavyko ar nepavyko, o daugiausia tai patys tėveliai sako – kaip man šito reikėjo, po sunkios dienos nors keletą minučių atsipalaiduoti“, – pastebi atviras meditacijos pamokas šeimoms rengiantis U. Leimontas.
Meditacija su Ugniumi Leimontu

Nors daugiausia laiko meditacijos mokytojas yra praleidęs mokydamas vaikus, anot jo, meditacijoje šiandien naudos sau atrastų ir vyresnio amžiaus žmonės.

„Meditacijos pamokėles dabar bandau kuo plačiau pritaikyti, kad iš jos galėtų gauti naudos visi. Nors transliuoju pamokėles šeimai, jos daugiausia orientuotos į 6–10 metų amžiaus vaikus – jiems viskas bus suprantama ir įdomu. Tačiau tai nereiškia, kad medituoti negali kiti. Mažesniems gali būti sunkiau suprantama, vyresniems – nuobodu, tačiau visada būna malonių išimčių. Suaugę irgi labai mielai daro vaikiškas meditacijas, nes jos labai paprastos“, – aiškina U. Leimontas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)