„Man namai asocijuojasi su poilsio ir ramybės erdve, todėl pirmomis dienomis prisiversti sportuoti namuose buvo labai sunku, – prisimena L. Braziulytė. – Didžiausias iššūkis buvo motyvacijos stoka, tačiau kai supranti, kad kito pasirinkimo neturi, į visą situaciją pažvelgi iš kitos pusės. Viskas, ko reikia treniruotei, yra čia pat ir niekur nereikia eiti, argi nenuostabu?“

Netrukus trenerė atrado ir sporto namuose privalumų: „Į tave niekas nežiūri, gali sportuoti neplauta galva ar dėvint skirtingas kojines. Kaip ir minėjau prieš tai, niekur nereikia ruoštis važiuoti ar eiti, tiesiog pakyli nuo sofos ir tu jau savo sporto salėje. Taip pat treniruočių paįvairinimui namuose gali rasti daug įvairaus inventoriaus: grikių pakuotės, tualetinio popieriaus rulonai, knygos, vandens buteliukai ir panašiai. Sportas namuose gali tapti puikiu nauju įpročiu.“

Ką svarbiausia žinoti nusprendusiems sportuoti namuose?

„Jei nusprendėte pradėti sportuoti namuose, visų pirma siūlau tai įtraukti į savo dienotvarkę ir paskirti tam konkretų laiką. Turint aiškų savo sporto grafiką, išvengsite simuliavimo ir nukrypimų“, – pataria L. Braziulytė.

Anot asmeninės trenerės, taip pat svarbu iš anksto nuspręsti, kokią treniruotę atliksite.

„Šiuo metu siūloma labai daug įvairių tiesiogiai transliuojamų treniruočių ir tokioje pasiūloje žmogus tiesiog gali pasimesti. Tad, kad netektų tą sportui skirtą valandą ieškoti kokios nors treniruotės, turite būti jau iš anksto tiksliai susiplanavę savo treniruotę“, – sako L. Braziulytė.

Sportas namuose

Trenerė pastebi, kad sporto naujokai dažnai būna labai užsidegę ir motyvuoti, tačiau jų aistra kasdien sunkiai sportuoti greitai išblėsta.

„Taip pat pastebiu, kad naujokai dažnai imasi visko po truputį, nes neturi aiškaus plano, kaip pasiekti savo tikslą arba nežino, nuo ko pradėti. Tai, manau, pagrindinė klaida, nes tuomet kreivė tikslo link tampa labai vingiuota. Naujokui svarbu nusistatyti savo aiškų tikslą bei per kiek laiko ir kokiomis priemonėmis tas tikslas bus pasiektas. Taupant savo laiką, visada siūlau kreiptis į specialistą, kuris tą planą padės susidėlioti ir įgyvendinti“, – pataria L. Braziulytė.

Kaip atsispirti pagundoms ir rasti motyvacijos?

Sportuoti namuose gali būti ne tik sunku prisiversti, tačiau sunku ir laikytis užsibrėžtų treniruočių grafiko. Kaip atsispirti pagundai pasiviolioti ant sofos ir nesiliauti sportuoti net karantinui pasibaigus?

„Dažnai tai yra vidinė kova su pačiu savimi. Tinginio pusė visada bandys jus prisivilioti prigulti ant sofos, tačiau svarbu, kad kita mūsų pusė neleistų to padaryti.

Ir man būna tokių dienų, kai atrodo mieliau pagulėsiu ir nieko neveiksiu, bet žinau, kad pasportavus jausiuosi daug geriau ir mano sąžinė bus rami. Tad, jei jaučiate, kad trūksta motyvacijos sportuoti, prisiminkite savo tikslą, dėl ko išvis pradėjote sportuoti, kaip jaučiatės pasportavus ir ar tikrai nebenorite to daryti? Tikiu, kad šiuo laikotarpiu žmonės susiformavo ne vieną naują įprotį, o sportas vienas jų“, – sako asmeninė trenerė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)