Režisierius Žilvinas Vingelis su vizualiniu eksperimentų teatru „Kosmos Theatre“ ėmėsi eksperimentinio projekto – tiesiogiai iš aktorių namų transliuojamo spektaklio pagal Godos Simonaitytės pjesę #PROTESTAS. Spektaklyje atsispindi šiandieniniame pasaulyje aktualios vienatvės, baimės ir nežinomybės temos, kurias įkūnija iš savo namų tiesiogiai vaidinantys 6 aktoriai.

Kaip rašo spektaklio kūrėjai „Kosmos Theatre“ Youtube kanalo apraše, pjesės veiksmas nukelia į 2220–uosius metus, utopinę Monaksijos valstybę (graik. Μοναξιά - „vienatvė“), kurioje izoliacijoje gyvenantys žmonės susitinka internetinėje erdvėje tam, kad išmoktų prarastų socialinių įgūdžių bei susigrąžintų ilgainiui prarastas emocijas.

Monaksija – uždara utopinė ypatingai moderni, taupi, ekologiška ir maksimaliai mechanizuota kolektyvinio turto betautė valstybė. Joje gyvenantys monaksiečiai – racionalūs, uždari, emocijas užgniaužę ir nuo vaikystės izoliacijoje bei socialinėje distancijoje gyvenantys žmonės. Monaksijos tikslas – siekti tobulumo. Šalies progresui ilgainiui pradėjęs koją kišti žmogiškumas buvo pradėtas suprasti kaip liga, o žmogiškos emocijos – kaip simptomai, kuriuos privaloma gydyti.

Spektaklyje keliami klausimai: ar mes galėtume gyventi pilnavertį gyvenimą be savo kasdienių, kad ir itin menkų ir kartais mus erzinančių emocijų? Ar mes galime būti laimingi pasiaukodami vardan aukštesnio tikslo? Ar izoliacija ir socialinė distancija nedaro mūsų dar jautresniais ir atviresniais vienas kitam? Besąlyginio mokslo progreso ir žmogaus vidinio gyvenimo darna – ar įmanoma tai suderinti? Žmogus – naikintojas ar gelbėtojas?

Spektaklį nemokamai galima stebėti Kosmos Theatre Youtube kanale, kurį rasite ČIA.

Tiesioginės spektaklio transliacijos vyks balandžio 26 d. 20:00 val., balandžio 28 d. 20:00 val., gegužės 3 d. 20:00 val., gegužės 5 d. 20:00 val., gegužės 10 d. 20:00 val.

Daugiau pramogų karantino metu galite rasti Feisbuko grupėje #Susijungiam, kur žmonės dalinasi puikiomis idėjomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)