Vaizdai nukelia į gražiausias Lietuvos vietas

„Lietuvos vaizdų fotografija – mano hobis, kuriuo užsiimu neatlygintinai. Tiesiog važinėju, džiaugiuosi gyvenimu su naujais sutiktais žmonėmis. Galite įsivaizduoti – pas mane yra ne 40, ne 400, o daugiau kaip 4000 panoraminių nuotraukų. Ir čia nėra paprastos nuotraukos – joms sukurti reikia padaryti keletą nuotraukų, paskui ilgai sėdėti, kol jas susiuvi į vieną nuotrauką, kurią būtų galima apžiūrėti 360 laipsnių“, – teigia K. Šukevičius.

Iki šiol fotografas teigia puslapyje sulaukęs virš 3 milijonų lankytojų iš 155 šalių – kaip pastebi K. Šukevičius, labiausiai Lietuvos vaizdais domimasi Amerikoje, Baltarusijoje, Kinijoje, o ypač didelio susidomėjimo visame pasaulyje sulaukia panoraminė Petro ir Povilo bažnyčios nuotrauka, kurią žiūrint fone skamba vargonų muzika. Visus panoraminius vaizdus galite rasti ČIA.

Tiesa, garsas taip pat atlieka svarbų vaidmenį panoraminėse nuotraukose – fotografas rūpinasi, kad kiekvieną vaizdą lydėtų lietuviška muzika. Greta nuotraukų galima rasti ir lankytinų vietų aprašymus su jų istorija.

„Prie kiekvienos panoramos yra muzikinis failas – renku lietuvišką arba lietuvių atliekamą muziką. Pavyzdžiui, bažnyčiose skamba mūsų vargonininkų atliekami kūriniai. Visą pasaulį supažindinu ne tik su mūsų vaizdais, kultūros paveldu, bet taip pat ir su mūsų muzikine kultūra“, – sako K. Šukevičius.

Galerija padės susiplanuoti trokštamą kelionę

Pačiam fotografui brangiausia giga panoraminė nuotrauka, daryta nuo Šatrijos kalno – nuo jo atsiveriantis vaizdas toks detalus, jog net galima įskaityti užrašus ant antkapių.

Fotografas bando daryti ir 360 laipsnių panoraminius filmus. Jie leidžia pamatyti to momento įvykius, koks judėjimas aplinkui vyko filmuojant, girdėti garsas.

„Ypač gerą įspūdį palieka panoraminių nuotraukų stebėjimas telefone, nes, jį pasukus, kartu keičiasi ir vaizdas, galite dairytis aplinkui judėdami patys, lyg patys filmuotumėte“, – pataria fotografas.

Karantino metu leidžiant laiką namuose, virtuali kelionė gali praskaidrinti kasdienybę. Fotografas įsitikinęs, kad šiomis dienomis panoraminės nuotraukos yra reikšmingesnės, nei kada nors anksčiau, mat leidžia aplankyti gražiausias Lietuvos vietas neperžengus durų slenksčio.

„Manau, kad žmonės jau atsikandę kelionių po užsienį, o po šių negandų daugiau laiko skirs kelionėms po Lietuvą. Panoraminės nuotraukos gali įkvėpti susidaryti kelionės maršrutą, susiplanuoti norimų aplankyti objektų sąrašą. Esu apkeliavęs visą Lietuvą, pamatęs visus gražiausius kraštovaizdžius ir kultūros paveldą, tik gaila, kad mūsų žmonės kartais to nemato, peržengia visa tai, tarsi jiems būtų neaktualu. O mane lietuviški vaizdai, pro kuriuos važiuoju, už dūšios ima“, – sako K. Šukevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)