„Pagrindinė mano pastaba – surasti informaciją apie eismo sąlygas nėra labai paprasta. Turi žinoti, kur ir kaip tai daryti, ne visuomet sekasi“, - sakė šios informacijos nuolat internete ieškantis vairuotojas.

Yra kelios interneto svetainės, kuriose galima rasti informacijos ne tik apie eismo sąlygas, bet ir apie kelių būklę.

Sostinėje važinėjantys vairuotojai gali pasinaudoti keliomis interneto svetainėmis planuoti savo maršrutui. Viena jų - šviesoforai.lt.

„Ji parodo eismo ribojimus, atliekamus kelio darbus, taip pat informaciją apie spūstis“, - teikiamą informaciją šiame tinklalapyje komentavo Vilniaus mero patarėjas Povilas Poderskis.

Pasak jo, informacija šiame tinklalapyje yra panaši, kaip ir teikiamoji Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos, tik Vilniaus mieste.

„Kelių direkcijos administracijos ribos yra magistraliniai keliai ir panašiai, mes koncentruojamės ties Vilniumi. Taip pat turime bendradarbiavimo sutartį su Kelių direkcija ir stengiamės atsižvelgti į tai, ką jie daro, kas gali turėti įtakos mums“, - paaiškino P. Poderskis.

Žiemos sezono metu sostinės vairuotojai gali ieškoti papildomos informacijos savivaldybės tinklalapyje. Jame yra skelbiama kelių rūšių informacija.

Šiuo adresu galima sužinoti, kas yra atsakingas už konkrečios teritorijos šaligatvių priežiūrą ir, jei jie netvarkingi, apie tai pranešti, nes skelbiamas sostinėje prižiūrimų teritorijų žemėlapis.

Kita paslauga – barstytuvų žemėlapis.

„Žemėlapis rodo, kur važiuoja ir ką daro valytuvai. Šiuo metu žymimas kelias, kurį jie nuvažiavo per pasirinktą laikotarpį“, - sakė P. Poderskis.

Viršutiniame dešiniame kampe vairuotojas gali nurodyti, už kokį laikotarpį nori matyti informaciją.

Dar vienas šaltinis internete – barstytuvų maršrutai. Juos galima rasti ČIA.

„Čia susipažinimui yra patalpinti valymo maršrutai, kuriais „Grinda“ dirba“, - nurodė P. Poderskis.

Savivaldybė planuoja teikti ir daugiau informacijos, ketinama tai daryti ir per socialinį tinklalapį „Facebook“.

„Nenorėdami kurti kažkokių sistemų, pabandėme gauti iš miesto tarnybų informaciją „Facebook“. Tai pasirodė gan įdomu ir naudinga, dabar rinksime šią informaciją sistemiškai ir viešinsime“, - pažadėjo mero patarėjas.

Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos šiuo metu valdo du informacinius puslapius apie eismo sąlygas keliuose, tai: kelių eismo informacija www.eismoinfo.lt ir viešojo transporto informacija www.visimarsrutai.lt.

„Kelių eismo informacija buvo teikiama ir per mobilią aplikaciją, ji paseno ir šiuo metu nėra palaikoma, tačiau kuriama nauja aplikacija, kuri pradės veikti šį pavasarį. Be to, tiek eismoinfo.lt, tiek visimarsrutai.lt svetainės yra pritaikytos mobiliems įrenginiams“, - apie teikiamas paslaugas komentavo Kelių direkcijos Intelektinių transporto sistemų skyriaus vyriausiasis specialistas Andrius Teškevičius.

DELFI primena, kad elektroninių paslaugų kūrimui panaudojamos ir Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)