Staiga sugedus automobiliui susirasti automobilių remonto dirbtuves, pasiklydus užsienio šalyje surasti kelią namo, apžvelgti galimas nakvynės vietas, o gal tiesiog greitai internetu nusipirkti reikalingą daiktą ar susimokėti mokesčius. Anksčiau ar vėliau tokį poreikį pajaučia visi. Kartais internetas būtinas paprasčiausiai važiuojant autobusu ir norint paklausyti mėgstamos dainos. Dar pažįstamų situacijų, kada staiga prireikia interneto?

Daugeliui atlikti šiuos veiksmus yra labai paprasta. O neturintys tokių įgūdžių neturėtų nusiminti. DELFI skelbia projektą „Paprastai“, kurio dalyviai bus išmokyti naudotis internetu.

Jei jums artimas žmogus nemoka naudotis internetu, bet norėtų tai išmokti, registruokite jį žemiau esančioje registracijos formoje. Laiške parašykite, kodėl šis žmogus norėtų išmokti naudotis internetu ir kaip pritaikytų įgytas žinias.

Registruoti dalyvius galima iki lapkričio 27 d.

Atrinkti žmonės taps projekto dalyviais ir ekspertai juos mokys naudotis internetu. Visa tai bus filmuojama, o iš medžiagos bus rengiami specialūs edukaciniai reportažai, kurie bus talpinami DELFI portale.

Dalyviai bus fiksuojami ir mokomi tol, kol patys galės drąsiai teigti, kad jau įveikė interneto „baubą“ ir supranta, kuo skiriasi interneto puslapis kompiuteryje nuo aplikacijos, ką galima nuveikti telefonu, o ką kompiuteriu.

Galiausiai eksperimento dalyviams atiteks išmanieji telefonai su internetu.

Nelaukite – siūlykite pretendentus, kurie pasiryžę žengti į išmanųjį pasaulį, neįsivaizduojamą be interneto.

Pradėti mokytis galite jau dabar. Šiuose video reportažuose rasite naudingų patarimų:

Taip pat čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)