Abiturientų nuomonės išsiskiria: lengva buvo ne visiems

Vilniaus Užupio gimnazijos abiturientas „Delfi“ sako, kad po egzamino jaučiasi gerai. Anot jo, anglų kalbos egzaminas yra pats lengviausias, jam ruoštis teko mažiausiai.

„Tikiuosi labai gero įvertinimo. Manau, kad gerai viską padariau. Šiais metais egzaminas pasirodė sudėtingesnis šiek tiek, ypač esė dalis, nes reikėjo rašyti apie kultūrą ir tradicijas. Bet šiaip viskas puikiai“, – gera nuotaika dalinasi Rapolas.

Abiturientas sako, kad skaitymo dalis jam pasirodė ypač lengva, nebuvo jokių sudėtingų klausimų. Vis dėlto, ne visi klausymo dalies klausimai buvo paprasti. Tačiau Rapolo tai negąsdina – jis įsitikinęs, kad jam pavyko išsisukti.

Abiturientė Kristina sako, kad tikėjosi lengvesnio egzamino.

„Nuotaikos gan geros. Iš tiesų, tikėjausi šiek tiek lengvesnio egzamino, bet šiaip jaučiuosi gan gerai. Klausymo dalyje buvo painesni sakiniai, nelabai supratau, kuris atsakymas teisingas. Manau, esė irgi buvo sunkesnė dalis“, – įspūdžiais dalinasi abiturientė.
Abiturientai Vilniuje, asociatyvi nuotr.

Įspūdžiais po egzamino su „Delfi“ žurnalistais pasidalinusi Ieva sako, kad egzaminas buvo sunkus.

„Buvo sunkus egzaminas, tikėjaus lengvesnių užduočių. Kai klasėje su mokytoja sprendėme ankstesnių metų egzaminus, užduotys buvo lengvesnės. Kalbant apie klausymą, jis kaip visada buvo neaiškus. Pavyzdžiui, pirmos užduočių dalys turėtų būti lengvesnės, bet jos nepasirodė, kad yra lengvesnės. Buvo daug neaiškių ir sudėtingų užduočių, painūs laiško ir esė pateikimai“, – pastebi Ieva.

Tuo metu abiturientė Greta sako, kad anglų kalbos egzaminas, kaip ir tikėjosi, nebuvo toks sunkus, nes šis dalykas jai visuomet sekėsi.

„Būtų net keista, jei kas sakytų, kad sunku. Kiek žinau save ir draugus, taigi kasdien ir žaidimai, ir visokie video visur anglų kalba. Čia tiesiog įaugę jau. Neįmanoma, kad šitas egzaminas sunkus būtų. Gal bus kokių neatidumo klaidų, bet visumoj tai čia nieko sudėtingo nėra“, – sako Greta.

Abiturientas Vilius iš egzamino taip pat išėjo geros nuotaikos.

„Tiktais dėl esė nesu užtikrintas. Buvo keista tema – apie kultūras, kaip jos susiję, susijungia. Dėl kitų užduočių aš nesijaudinu“, – sako jis.

Vienas lengviausių egzaminų – išlaiko beveik visi

Anglų kalbos egzaminas – vienas iš populiariausių. Šiemet laikyti valstybinį anglų kalbos egzaminą pasirinko 17 822 kandidatai, praėjusiais metais – 17 912. Kalbant apie visų dalykų egzaminus bendrai, iš viso prašymus laikyti brandos egzaminus pateikė 27621 kandidatas.

Be klausymo, skaitymo ir rašymo dalių, anksčiau abiturientai atsiskaitė ir kalbėjimo dalį. Kiekviena iš šių dalių sudaro po 25 taškus, viso abiturientai gali surinkti 100 taškų.

Pernai anglų kalbos egzaminą išlaikė 97,9 proc. abiturientų.

Kaip nurodo Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA), brandos atestatui gauti mokinys turi išlaikyti 2 brandos egzaminus – visiems privalomą lietuvių kalbos ir literatūros (valstybinį ar mokyklinį) ir vieną pasirinkto dalyko egzaminą. Iš viso galima rinktis ir laikyti ne daugiau kaip 7 brandos egzaminus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją