BŪK DAUGIAU! – taip skamba šių metų festivalio šūkis. 2022 metų „Vibelift“ kvies susitikti ir išgirsti įkvepiančių pranešimų bei patirti, kaip jauno žmogaus svajonės gali virsti realybe ir ko reikia, kad jos realizuotųsi. Festivalio organizatorių komanda pabrėžia, kad pasaulis nekantrauja susipažinti su jaunosios kartos idėjomis, kūryba ir įgyvendintais projektais. Dideliems darbams reikia didelio įkvėpimo, todėl „VIBELIFT“ kalbės apie esminius gyvenimo klausimus: pasirinkimo laisvę ir laisvą valią, ryžtą, savidiscipliną, poreikius ir jų subalansavimą, emocijas bei jų valdymą.

Festivalio organizatoriai, pranešėjai, muzikos atlikėjai ir renginio partneriai sieks įkvėpti ir paskatinti jaunus žmones, kad jie drąsiai priimtų iššūkius, gintų savo nuomonę, matytų ir kalbėtų tiesą. Nuo jaunosios kartos vertybių, atsparumo ir drąsos priklauso ir dabartis, visų mūsų planetos bei žmonijos ateitis. Tai ypač aktualu ir šių dienų įvykių Europoje akistatoje, kuri mus visus skatina jungtis bendrystei ir vienas kito palaikymui.

Pasak „Vibelift“ projekto vadovės Indrės Srėbaliūtės-Kliminskės, labai svarbus ne tik organizatorių komandos, bet ir gausaus SMK studentų ir bendruomenės palaikymas bei prisidėjimas kurti pozityvumu, energija ir motyvacija garsėjantį festivalį. Todėl programoje išvysite tai, kas aktualu, naudinga jaunam žmogui ir kas jį įkvepia atskleisti savo potencialą bei jį įveiklinti.

Gegužės 13 d., Vilniuje, ASG arenoje jau nuo ryto šurmuliuos renginio svečiai, dalyviai ir gausus būrys jaunimo. Festivalio vedėjo amplua patikėtas gerai žinomam atlikėjui ir aktoriui Vidui Bareikiui, kuris drauge su grupe „8 kambarys“ atidarys jau šeštus metus iš eilės vykstantį festivalį.

Renginio pirmojoje dalyje, pavadinimu „Svajok daugiau“ išvysime krepšinio legendas ir pasaulio aukščiausius dvynius – brolius Darjušą ir Kšištofą Lavrinovičius, kurie dalinsis savo įvairiaspalve patirtimi krepšinio aikštelėje ir gyvenime, taip pat diskutuos apie sėkmę ir pripažinimą. Pirmojoje renginio dalyje festivalio žiūrovai išgirs ir turbūt vieną garsiausių ironijos meistrų Lietuvoje – Paulių Mikolaitį, žinomą Paul de Miko vardu, kuris diskusijoje dalinsis savo mintimis apie svajonių profesiją.

Po minėtų pašnekovų išgirsime ir muzikos atlikėjų – Jessicos Shy, Rūtos Loop, FC Baseball, Gabrieliaus Vagelio mintis ir patyrimus kuriant muziką bei bandant prisikviesti mūzą. O ką reiškia šūkis ir mintis – „Būk daugiau!“ – jaunam žmogui ir jo pasirinktai kasdieninei veiklai, atskleis SMK kanclerė ir šio festivalio įkvėpėja bei sumanytoja Gabija Skučaitė.

Festivalio programa šiemet nuobodžiauti neleis net pertraukų metu, kadangi scenoje išvysime tokius atlikėjus kaip „8 kambarys“, Evita Cololo, Džiugas, Liepa, Sharray, o festivalio lounge zonoje žiūrovų lauks festivalio vaiberiai ir pranešėjai, su kuriais bus galima pabendrauti ir įsiamžinti.

Popiet festivalio organizatoriai pristatys antrosios renginio dalies „Būk daugiau!“ svečius bei pašnekovus. Net 17 diskusijos dalyvių ir įvairiausių temų laukia antroje dalyje. Galimybė susipažinti su jaunaisiais Lietuvos talentais Fausta Šukyte, Riana Žiogaite, Džiugu Joneikiu ir Roku Mizeikiu. Taip pat scenoje išvysime nuolat energija ir pozityvumu spinduliuojančią Dalią Belickaitę.

Būti daugiau, nebijoti priimti iššūkių ir nenusivilti pirmosiomis nesėkmėmis skatins ir savo istorija dalinsis SMK dėstytojas, renginių organizatorius ir vedėjas Remigijus Žiogas. Rimantė Kulvinskytė šių metų festivalyje pasakos apie svajones ir įsitikinimus, kurie riboja mūsų laisvę svajoti ir būti savimi.

Antrosios dalies diskusijų temos – viena kitą papildančios ir apjungiančios, skatinančios patikėti, pabandyti ir realizuoti tai, apie ką dažnas jaunuolis svajoja, mąsto, bet nedrįsta paversti realybe. Būtent apie tai kalbės šauni vienaragių komanda Tadas Burgaila („KiloHealth“), Justina Langaitė („Vienaragių asociacija“), Monika Žvinklytė („Vilandra“), Mantas Mikuckas („Vinted“), kuri pasidalins milijardo vertės sėkmės istorijomis ir paneigs daugybę mitų ar stereotipų apie vienaragių verslą.

Apie drąsą klysti ir atrasti pasakos ir savo asmenine patirtimi dalinsis Vaidas Baumila. Akvilė Žirgulytė, Šarūnas Januškevičius, Ineta Stasiulytė, Eimutis Kvoščiauskas – puikiai žinomi teatro ir kino menininkai prisimins, koks buvo jų kelias nuo pašaukimo iki savirealizacijos.

Šių metų festivalyje išvysime ir Donatą Montvydą, kurį puikiai pažįstame, kaip vieną garsiausių atlikėjų Lietuvoje, ne kartą atstovavusį Lietuvą ir „Eurovizijos“ dainų konkurse. Bet ar visa tai tik populiarumas? Ar tam, kad pasiektum aukštus kūrybinius rezultatus ir pripažinimą scenoje reikia didžiulio profesionalumo ir meistrystės, Donatas atskleis gegužės 13 d., antrosios festivalio dalies diskusijoje.

Po oficialios festivalio programos jaunųjų vaiberių ir „Vibelift“ ambasadorių lauks apdovanojimai ir padėkos, o po pertraukos ASG arenoje bus tikras jaunimo metų vakarėlis, kuriame savo live show programą pristatys OG Version ir kiti, gerai žinomi scenos atlikėjai: Vilius Popendikis, Paulina Paukštaitytė, Omerta ir Hey!Mix.

Ilgai laukti gyvi susitikimai su mylimais ir populiariais nuomonės formuotojais ir atlikėjais, įkvepiančios pranešėjų istorijos, koncertai, daug gerų emocijų, muzikos, šokio ir geros nuotaikos, partnerių dovanos ir siurprizai, galimybės susipažinti ir įgyti naujų bičiulių, apjungti savo ir draugų svajones, išsigryninti tikslus ir, žinoma, puikiai praleisti laiką – visa tai laukia gegužės 13 d., Vilniuje, ASG arenoje, festivalyje „Vibelift 2022“.

Festivalio programa ir bilietai: https://cutt.ly/dGHBymM

VIBELIFT'19 Aftermovie: