Socialinių mokslų kolegija (SMK) kartu su partneriais taip pat aktyviai įsitrauks į projekto „Choose Klaipėda“ veiklas ir sieks atskleisti jaunimo galimybes, kurti ir jaukintis neatrastas bendradarbiavimo erdves, atskleisti talentus ir vystyti kūrybinius jaunimo proveržius.

Paskutinę birželio savaitę naujai visuomenei atvertoje Klaipėdos industrinėje erdvėje „Hofas“ Klaipėdos jaunimas buvo sukviestas į nuotaikingą Simo Buziliausko moderuojamą diskusiją, kurios metu susipažino su būsimomis kultūrinėmis, sporto ir kūrybinėmis, bendruomenių vystymo veiklomis, vyksiančiomis 2021-aisiais metais. Draugiško susitikimo metu vyko muzikos grupės „Royce“ narių Ilja Gun ir Karolio Žioltikovo pasirodymas, susirinkęs jaunimas šoko drauge su šokių studija „Intrus“ ir muzikavo su Jotvilu Švirinu iš studijos „Grock“. Po aktyvios jaunimo diskusijos grojo klaipėdietis DJ Endrio.

„Klaipėda yra puikus miestas, kurį jaunimas netrukus užvaldys! 202-aisiais metais Klaipėda taps Europos jaunimo sostine ir skambus šūkis „Choose Klaipėda“ nuskambės per visą Europą“, - sakė renginio vedėjas Simas Buziliauskas, „SweetSpot live“ kanalo laidų bendraautorius.

Pasak projekto iniciatorių ir autorių, 2021-asiais metais Klaipėda pulsuos jaunatvišku ritmu. Miesto gyventojų ir svečių laukia išskirtiniai miesto renginiai, kuriuose savo talentus bei kūrybą galės pademonstruoti Klaipėdos jaunimas. Čia vyks išskirtinis tarptautinis 3D gatvės piešinių festivalis „Art Gates“, šiuolaikinio meno ir senųjų tradicijų festivalis „Gabya“, bendruomenių susitikimai „Miegok po žvaigždėmis“, jaunimo bendradarbiavimo iniciatyva „Jaunimo piknikas“ ir įvairūs sporto renginiai: banglenčių turnyras, riedlenčių ir breiko varžybos. Socialinių mokslų kolegija kartu su partneriais padės jaunimui aktyviai įsitraukti į projektinę veiklą ir tapti ateities kūrėjais, vizionieriais, kurie padės miestui augti.

Pasak jaunimo ambasadorės Emilės Jasaitės, šiuolaikinis jaunimas dažnai yra nemotyvuotas, todėl kartais tiesiog tingi, ką nors veikti, neranda savo nišos, jiems trūksta informacijos apie veiklas, todėl projektas „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021“ suteiks visas galimybes ir erdves atsiskleisti jaunimo kūrybiškumui, padės įprasminti savo veiklą ir leis pasireikšti.

Socialinių mokslų kolegija kartu su partneriais VšĮ „Projektas Lt“ ir VšĮ „Spotas“ 2021 metais jaunimui parodys, kaip po viena bendradarbiavimo platforma gali darniai sinergizuotis kultūra, sportas ir bendruomeniškumas. „SMK kartu su partneriais siekia Klaipėdos mieste sukurti modernią jaunimo poreikius ir lūkesčius atliepiančią aplinką, todėl 2021-aisiais metais inicijuoja ekspresyvius, didelio masto renginius, siekdama miesto periferinėse zonose sukurti jaunatvišką pulsavimą. Gyvas žmogus - gyvas miestas, energija pulsuojantis jaunimas - energinga ir jaunatviška visuomenė! Šiuo devizu siekiame suburti ir įkvėpti jaunimą jauno miesto kūrimui“, - sakė Socialinių mokslų kolegijos projektų vadybos centro vadovė Donata Dulkė.

Socialinių mokslų kolegija kviečia jaunimo lyderius jungtis ir kartu įgyvendinti projekto „Klaipėda - Europos jaunimo sostinė 2021“ jaunimo iniciatyvas. Registracija – čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)