Pirmoji Lietuvoje profesinės mentorystės programa LT Big Brother neigia nusistovėjusius standartus, jog verslininkai ir aukščiausio lygio profesionalai yra sunkiai prieinami ir siekia tik asmeninės naudos. Projektas šiuo metu jungia beveik 200 mentorių iš daugiau nei 20 šalių, teigiama pranešime spaudai.

Anot organizatorių, tarp lietuvių formuojasi dalinimosi kultūra, kurioje aukščiausio lygio vadovai ir profesionalai mato prasmę dalindamiesi savo patirtimi ir žiniomis su savo karjerą dar tik kuriančiais jaunais lietuviais. Nebereikia įrodinėti mentorystės kaip įrankio jaunos profesionalų kartos kūrimui naudos, pritraukti aukšto kalibro vadovus ir lyderius tampa vis paprasčiau nepriklausomai nuo sektoriaus.

„Šis sezonas išsiskirs ne tik mentorių gausa, bet ir jų pasiekimais,“ – pasakoja projekto koordinatorius Julius Šinkūnas. „Atsižvelgdami į didėjančią paklausą IT sektoriuje, radome mentorių, dirbančių Google, Facebook, Uber, Trainline ir kitose kompanijose, kurie patars jauniesiems inžinieriams, kokių technologijų mokytis bei kaip pasiruošti techninėms užduotims ieškant darbo. Taip pat prisijungs atstovai iš Revolut, Porsche, LaisvėsTV, Europos Komisijos ir daugybės kitų organizacijų, tad kiekvienos srities studentas ar jauna profesionalė tikrai turės iš ko pasimokyti.“
Mentoriai pasirengę padėti

Prieš dešimt metų įkurtas projektas tuo metu buvo pirmoji tokio pobūdžio programa lietuviams, kuri sėkmingai veikia iki šiol ir savo mastu bei geografija kol kas išlieka nepralenkiama lyginant su kitais mentorystės projektais Lietuvoje. LT Big Brother nesiorientuoja į konkretų sektorių ar regioną. Mentoriai atstovauja įvairias sritis skirtingose šalyse. Sričių spektras kasmet kinta priklausomai nuo rinkoje vyraujančių tendencijų. Pastaraisiais metais dominuoja informacinės technologijos, socialinės medijos, biotechnologijos, susidomėjimas auga energetika, aplinkosauga ir inžinerija.

„Jei prieš dešimtmetį tiek mentoriams, tiek dalyviams reikėjo įrodinėti mentorystės naudą, dabar matome visai kitas tendencijas. Vis dažniau sulaukiame užklausų dėl konkrečių mentorių ar segmentų. Plėstis yra kur ir nepaisant to, jog aprėpiame daugelį sričių. LT Big Brother padėjo ne vienam susirasti darbą, praplėsti pažinčių ratą ir netgi pradėti verslą“ – pažymi ilgalaikė projekto koordinatorė Jolanta Bajarūnė.

„Ieškome aktyvių, ambicingų, žinančių, ko nori dalyvių. Prikalbinus tokio lygio mentorius, atrinksime ir dalyvius, kurie tinkamai išnaudos jų laiką ir potencialą, kurį suteikia projektas.“

Kovo 28-ąją startavo jau vienuoliktasis projekto sezonas. Atranka tęsis iki balandžio 19-osios. Teikti paraiškas gali visi, neatsižvelgiant į amžių bei gyvenamą vietą. Registracijos formoje dalyviai turi nurodyti priežastis, kodėl nori dalyvauti projekte, pasirinkti mentorių ar mentorę ir pasidalinti motyvacija, ko tikisi iš bendradarbiavimo. Dalyvių nurodomi poreikiai įvairūs: kai kurie prašo pagalbos ruošiantis darbo pokalbiui, kitiems mentoriai pataria kaip pasirinkti profesinę kryptį, dar kiti kreipiasi asmeniniais klausimais, pavyzdžiui, klausdami kaip suderinti karjerą ir šeimą, kaip prisitaikyti grįžus gyventi į Lietuvą ar išvykus į užsienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)