Registracija į mokyklas, pasak Vilniaus savivaldybės, tęsis iki vasaros, tačiau suskubti šią savaitę turėtų tie, kurių pasirinktos mokyklos priima konkurso būdu, arba įgyvendina specializuoto ugdymo (inžinerinės) krypties programas ar savitos pedagoginės sistemos elementus - į tokias mokyklas prašymai turi būti pateikti anksčiau - iki kovo 31 d. Visi kiti elektroninius prašymus dar galės neskubėdami pateikti iki gegužės 31 dienos.

Pateikti prašymą paprasta ir patogu - tereikia užsiregistruoti https://svietimas.vilnius.lt, jungiantis per elektroninę bankininkystę ar kitą el. atpažinimo priemonę.

Prašymus elektroniniu būdu turėtų pateikti būsimųjų pirmokų, keičiančių mokyklas, pereinančių iš progimnazijas į gimnazijas, atvykusių gyventi į sostinę, tėvai, pažymima Vilniaus savivaldybės pranešime. Mokiniai, kurie pereina mokytis į aukštesnio lygmens programą - penktą, devintą (I gimnazijos) ar III gimnazijos klasę, toje pačioje mokykloje, mokyklos direktoriui pateikia laisvos formos prašymą mokykloje.

Preliminarius sąrašus, į kurią mokyklą yra priimtas vaikas, tėvai galės matyti jau birželio pradžioje mokyklų interneto svetainėse. Apie priėmimą tėvai bus informuoti ir elektroniniu būdu, ir matys e. registracijos sistemoje. Sutartį su mokykla tėvai turi pasirašyti iki rugpjūčio 31 dienos.

Neturintys galimybės prisijungti elektroniniu būdu iš namų ar darbo, tai gali padaryti atvykę į bet kurią mokyklą, nuo 9.00 iki 17.00 val. Tėvams bus suteikta prieiga prie kompiuterio, kur jie galės savarankiškai užpildyti prašymą, tereiks būti susikūrus paskyrą www.vilnius.lt ar turėti su savimi prisijungimą prie savo elektroninės bankininkystės.

Vilnius - vienintelis Lietuvos miestas, kuriame vaikų skaičius auga, teigiama pranešime. Ši džiugi tendencija kelia ir nemažai iššūkių - vaikams reikia naujų gerų mokyklų. Neseniai pradėtos naujos mokyklos statybos Pašilaičiuose - gera pradžia, tai tik viena iš 5 mokyklų ar jų priestatų, kurias sostinėje ketinama pastatyti per artimiausius kelerius metus. Dar apie 2 tūkst. naujų vietų moksleiviams atsiras tuose rajonuose, kuriuose labiausiai reikia naujų mokyklų - Pilaitėje, Verkiuose ir Pavilnyje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)