„Tai (nemokamos bakalauro studijos) yra visai realu ir, kaip jau minėjau, jeigu mes turėsime ir efektyvų tinklą, ir aukštojo mokslo kokybę, tai tikrai realu. Jeigu mes bandysime išlikti bet kokia kaina ir galvosime, kad pastatas su iškaba „universitetas“ yra universitetas, tada tai tikrai yra nerealu“, - Žinių radijui ketvirtadienį sakė S. Skvernelis.

Premjeras su švietimo ir mokslo ministre Jurgita Petrauskiene trečiadienį Vyriausybėje žurnalistams pristatęs planuojamą aukštojo mokslo tinklo pertvarką sakė, kad Lietuvoje galėtų likti iki penkių universitetų, nors pabrėžė, kad tai nėra galutinis skaičius.

Ministrė savo ruožtu sakė, kad pertvarka neturėtų liesti menų, karo akademijų, kunigų seminarijos.

Premjeras ir ministrė taip pat sakė, kad dėl aukštojo mokslo institucijų tinklo pertvarkos laukiama pačių institucijų iniciatyvų.

Pasak S. Skvernelio, pertvarkos tikslas yra kokybiškas aukštasis mokslas, o tai pavyks pasiekti „turint konkurencingus, efektyviai valdomus, mokslinę veiklą vykdančius (...) universitetus“.

Valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis trečiadienį ragino nesikoncentruoti į tai, kiek po pertvarkos liktų aukštųjų mokyklų.

Jis teigė, kad pačia reforma siekiama aukštąjį mokslą padaryti nemokamą.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 14 valstybinių universitetų bei kelios dešimtys kolegijų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)