Akademijose visi, sėkmingai atranką perėję kandidatai, kviečiami studijuoti nemokamai. Jie patenka į „Devbridge Group“ Vilniaus arba Kauno (galima rinktis) ofisą, kur mokosi pagal paruoštą teorinę ir praktinę programą su įmonės specialistais.

Dramatiškai išaugęs testuotojų poreikis

Artimiausias priėmimas numatytas į „Sourcery for Testers“, kuri prasidės liepą ir tęsis du mėnesius. Programos dalyviai kartą per savaitę rinksis į intensyvų paskaitų ir praktinių užduočių ciklą. Teoriškai įgytas žinias jie taikys viso kurso metu, savarankiškai atlikdami praktines užduotis, kurias spręsti padės „Devbridge Group“ mentoriai.

Visa akademijos mokomoji medžiaga – anglų kalba. Lektoriai pasirenka dėstyti tiek anglų, tiek lietuvių kalbomis, priklausomai nuo auditorijos. Dalyvauti atrankoje į akademiją galima užsiregistravus ČIA iki gegužės 15 d.

Plačiau akademija pristatoma šiame infografike:

„Devbridge Group“ viceprezidento ir Lietuvos padalinių vadovo Viktoro Gurgždžio teigimu, investuoti į testuotojus skatina stipriai išaugusi šių specialistų paklausa.

„Jei programuotojų universitetai dar parengia, tai testuotojų – nelabai. Anksčiau jų reikėdavo mažiau, tad projektų specifika ir pats požiūris į šią specialybę buvo kitoks. Situacija pasikeitė dramatiškai. Pamąstėme, kad reikėtų paimti žmonių, turinčių inžinerinį supratimą, išsilavinimą, ir suteikti jiems žinių, kurios yra reikalingos testuotojams“, – sako V. Gurgždys.

Unikali atranka

Kas pateks į akademiją paaiškės po atrankos etapo, kuris vykdomas kūrybinių dirbtuvių principu. Unikalų atrankos būdą pasirinkusi akademijos įkūrėja „Devbridge Group“ Testavimo direktorė Rasa Mažutienė dalinasi, kad tai – puikus metodas identifikuoti kandidatų asmenines savybes ir potencialą.

Rasa Mažutienė

„Atrankoje kreipiame dėmesį į asmenines kandidato savybes, ne kiek į jų technologinį pasiruošimą. Tikriname kandidatų kritinį mąstymą, gebėjimą greitai mokytis ir dirbti komandoje. Taip pat, dėmesį telkiame į jų komunikabilumą, drąsą eksperimentuoti, atidumą bei anglų kalbos žinias“, – atrankos kriterijus pristato R. Mažutienė.

Šiuo tikslu pernai atrankai pasitelktos LEGO kūrybinės dirbtuvės. Kandidatai konstravo savo miestus Marse ir planetos kolonizavimo sistemas.

„Sourcery for Testers“ dalyviai įgis testavimo pagrindus, mokysis testavimo „Agile“ komandos formavimosi ypatumų, testų automatizavimo pagrindų bei apžvelgs funkcinį ir nefunkcinį testavimą. „Devbridge Group” įkurta akademija ne tik prisideda prie dalyvių kompetencijų testavimo srityje didinimo, bet ir leidžia įmonei atsirinkti geriausius kandidatus įdarbinimui.

„Geriausiai pasirodę atrankos metu ir po akademijos, kviečiami į pokalbius dėl darbo. Pernai akademijos metu priėmėm 5 testuotojus ir visi jie puikiai pritapo prie kolektyvo bei sparčiai tobulėja savo rolėje”, – priduria R. Mažutienė.

Devbridge

Rudenį – dvi akademijos programuotojams

Rudenį, jau penktus metus iš eilės, bus skelbiamas jaunųjų programuotojų priėmimas į „Sourcery for Developers”. Ši akademija – tai du kartus per metus, rudenį ir pavasarį, vykstanti nemokama programa studentams, kurioje dėsto „Devbridge Group” specialistai.

Akademija leidžia gilinti programavimo žinias ir padeda studentams integruotis į technologijų darbo rinką. Užsiėmimai yra nemokami, vyksta Kaune ir Vilniuje.

Netrukus po to, pirmą kartą startuos ir visai nauja įmonės akademija „Sourcery for Front-End“. Į ją bus kviečiami kandidatai, norintys gilinti Front-End įgūdžius ir žinias.

„Devbridge Group” – JAV programavimo paslaugų įmonė, kurios centrinė būstinė yra Čikagoje. Tarptautinę įmonės komandą sudaro per 350 darbuotojų. Jie pasiskirstę Čikagos, Toronto, Londono, Kauno ir Vilniaus padaliniuose. Įmonės klientai – pasaulinės finansų, paslaugų ir gamybos sektorių kompanijos, tokios kaip „Grainger“, „Morningstar”, „Fitch”, „Louis Dreyfus”, „John Deere” ir kt.