Didžiausias šuolis tarp visų didžiųjų universitetų

Nors matematikos valstybinio egzamino, kuris yra būtinas, norint įstoti į Lietuvos aukštųjų mokyklų valstybės finansuojamas studijų vietas, neišlaikė 35 proc. moksleivių – stojančiųjų į MRU nesumažėjo. Bendrojo priėmimo pagrindinio etapo metu MRU valstybės finansuojamų sutarčių sudarė su 10 proc. daugiau studentų, nei praėjusiais metais – tai didžiausias augimas tarp visų Lietuvos didžiųjų universitetų.

Tarp būsimųjų MRU pirmakursių populiariausios buvo „Teisės ir kriminalistikos“, „Komunikacijos ir skaitmeninės rinkodaros“ bei „Psichologijos” programos.

Didelis konkursas į magistrantūros programas

Šiais metais itin didelis susidomėjimas magistrantūros studijomis MRU – pateiktų prašymų skaičius šiemet augo net 45 proc. – tai geriausias rezultatas per paskutinius metus. Norinčių studijuoti magistrantūros programose valstybės finansuojamose vietose MRU skaičius taip pat ženkliai augo. Stebima tendencija – 60 proc. visų stojančiųjų pretendavo būtent į valstybės finansuojamas vietas. Populiariausios magistrantūros programos „Lyderystė ir pokyčių vadyba“, „Projektų vadyba“, „Socialinis darbas“.

Valstybės finansuojamų vietų magistrantūros studijų programose universitetas šiais metais siūl 4 % daugiau nei praėjusiais metais, tačiau valstybės finansavimui nedidėjant šiais metais – nemokamos antrosios pakopos studijos, net su aukštu stojamuoju balu, tampa prieinamos ne visiems. „Daugelis šių stojančiųjų įvardina šiuo metu jaučiamą finansinį neapibrėžtumą, todėl galinčių mokėti už magistrantūros studijas mažėja“, – sako MRU Nacionalinio priėmimo grupės vadovas S. Bugailiškis.

 Mykolo Romerio universitetas

MRU siekia padėti susidūrusiems su finansiniais sunkumais – pasirinkusiems mokamas studijas universitetas siūlo individualaus mokėjimo už studijas grafiką, taip pat galima pretenduoti į finansinę paramą, stipendijas ir tikslines išmokas.

Tarptautinių studentų paraiškų kiekisrekordinis

Užsieniečių norinčių studijuoti MRU prašymų gauta net 84 proc. daugiau nei 2021 m. Universitetas siekia pritraukti geriausius studentus iš viso pasaulio, šiais metais atlikta dar griežtesnė atranka – įtraukti papildomi motyvaciniai potencialių studentų pokalbiai. Populiariausia bakalauro programa užsieniečių tarpe šiais metais – „Globalus verslas ir modernioji rinkodara”, magistrantūros – „Europos jungtinis magistras „Socialinis darbas su vaikais ir jaunimu" (ESWOCHY)”, ši programa vykdoma kartu su kitais Europos universitetais.

Ukrainiečių siekiančių studijuoti – ypač daug

Šiemet sulaukta rekordiškai didelio paraiškų skaičiaus iš Ukrainos piliečių. 2022 m. studijuoti universitete norą išreiškė virš 540 asmenų, planuojama, kad MRU šiais metais priims 100 studijuoti nemokamai, tai žymiai daugiau, nei numatyta valstybės parama – 14 vietų. 2021 m. stojančiųjų iš Ukrainos buvo 76.

Šiais metais populiariausios bakalauro programos ukrainiečių tarpe yra „Žaidimų kūrimas ir skaitmeninė animacija”, „Psichologija“ bei „Teisės ir globalus saugumas”. Daugiausiai norinčių stoti ukrainiečių sulaukusios magistrantūros programos yra „Mediacija LL.M.”, „Teisė ir technologijos LL.M.“ bei „Europos ir tarptautinė verslo teisė”.