Pirmame priėmimo į pirmosios pakopos – bakalauro – studijas etape MRU šiais metais sulaukė daugiau nei 4400 abiturientų pageidavimų. Palyginti su praėjusiais metais, studijas MRU kaip pageidavimą Nr. 1 šiais metais nurodė 6 proc. daugiau abiturientų.

Nors matematikos valstybinio egzamino, kuris yra būtinas norint įstoti į Lietuvos aukštųjų mokyklų valstybės finansuojamas studijų vietas, neišlaikė 35 proc. moksleivių – stojančiųjų į MRU nesumažėjo. Bendrojo priėmimo pagrindinio etapo metu MRU į valstybės finansuojamas pakvietė 14 proc. daugiau studentų, nei praėjusiais metais – tai didžiausias augimas tarp visų Lietuvos didžiųjų universitetų.

Pasibaigus bendrojo priėmimo pirmajam etapui, jau paaiškėjo Lietuvos aukštųjų mokyklų rezultatai – MRU po pirmojo etapo iš 579 pakviestųjų, sutartis su pasirašė 505 (2021 m.– 492): iš jų 285 – į valstybės finansuojamas vietas ir 220 – už studijas mokės patys.

 Mykolo Romerio universitetas

Daugiausia susidomėjimo sulaukusios programos

Kaip ir praėjusiais, taip ir šiais metais tarp stojančiųjų į MRU pirmosios pakopos studijas populiariausios studijų programos išlieka tos pačios. Pirmoje vietoje – Teisė ir kriminalistika (įstojo – 106 studentai) (Teisės ir ikiteisminio proceso programos specializacija), toliau rikiuojasi Komunikacija ir skaitmeninė rinkodara (įstojo – 76 studentai) bei Psichologija (įstojo – 68 studentai).

Teisės krypties programa MRU Viešojo saugumo akademijoje Teisė ir ikiteisminis procesas tarp Lietuvos populiariausių bakalauro studijų programų, pagal pirmą pageidavimą, užėmė 6 vietą. Išskirtinio susidomėjimo šiais metais susilaukė jungtinė studijų programa su Dongseo universitetu (P. Korėja) anglų kalba Žaidimų kūrimas ir skaitmeninė animacija – 28 pirmakursiai pasirašė valstybės finansuojamų studijų sutartis.

Priėmimas tęsiasi – prasidėjo papildomas priėmimas

Asmenys, negavę kvietimo studijuoti aukštojoje mokykloje norimą studijų programą per pagrindinio priėmimo etapą, gali dalyvauti kituose etapuose. Nuo rugpjūčio 3 d. iki rugpjūčio 5 d., papildomo priėmimo etapo metu, stojantieji per LAMA bpo sistemą galės pretenduoti į likusias valstybės finansuojamas ir nefinansuojamas bakalauro studijų vietas universitetuose.  Sutarčių pasirašymas MRU vyks tik elektroniniu būdu nuo rugpjūčio 11 d. iki rugpjūčio 26 d.

Jei teikiant prašymą LAMA bpo sistemoje prie atitinkamos programos nėra galimybės pasirinkti valstybės finansuojamos vietos, vadinasi, po LAMA bpo priėmimo pagrindinio etapo nėra likę valstybės finansuojamų laisvų vietų.

Nebeketinantys dalyvauti konkurse dėl valstybės finansuojamų vietų gali prašymus teikti ir tiesiogiai MRU institucinio priėmimo metu nuo rugpjūčio 8 d. iki rugpjūčio 23 d.

Išskirtinis ukrainiečių susidomėjimas MRU

MRU jau sulaukė 389 ukrainiečių prašymų studijuoti universitete. Populiariausios bakalauro programos tarp ukrainiečių – Žaidimų kūrimas ir skaitmeninė animacija, Globalus verslas ir modernioji rinkodara, Psichologija, magistrantūros programos Teisė ir technologijos LL.M. bei Mediacija LL.M.

MRU jau beveik dešimtmetį vykdo bendras programas ir plėtoja partnerystę su 26 Ukrainos universitetais. Nuo karo pradžios MRU bendruomenė aktyviai įsitraukė į pagalbą ukrainiečiams. Universitetas reikšdamas palaikymą agresiją patiriančiai Ukrainos tautai, suteikė humanitarinę, akademinę ir kitokią pagalbą tiek universitete studijuojantiems ukrainiečiams, tiek partneriams Ukrainoje.

 MRU vicerektorė prof. Regina Valutytė

Tęsiama ilgametė iniciatyva padėti motyvuotiems siekti savo svajonės

MRU tiems, kuriems nepavyko įstoti į universitetą tiesia pagalbos ranką. Dar 2018 m. MRU paskelbė švietimo iniciatyvą „4mm. Pasistiebk“. Šis projektas skirtas abiturientams, kurie, papildomai pasimokę, norėtų pagerinti brandos egzaminų rezultatus ir siekti aukštojo universitetinio išsilavinimo.

„Šiais metais universitetas vėl kviečia labiausiai motyvuotus projekto dalyvius, pareiškusius pageidavimą studijuoti MRU priėmimo metu, tobulinti matematikos žinias su vienais iš geriausių Lietuvos mokytojų ir siekti pagerinti matematikos egzamino rezultatus. Projekto dalyviams bus suteikta galimybė kelti savo kvalifikaciją studijuojant atskirus studijų modulius. Sėkmingai perlaikę valstybinį egzaminą, ką projekto dalyviai jau įrodė, galima padaryti metus ruošiantis su „4mm“ projekto mokytojais – šios iniciatyvos dalyviai kitais metais galės pretenduoti į valstybės finansuojamas vietas“, – savo tikslų ragina siekti MRU vicerektorė prof. dr. Regina Valutytė.