Vilniaus oro uoste sekmadienio rytą buvo atliekama įprasta skrydžiui Vilnius-Madridas užsiregistravusių keleivių patikra. Kilus įtarimų dėl Rusijos piliečio A. D. bagažo, į patikrą buvo įtraukti ir muitinės pareigūnai.

Patikrinę keleivio į Madridą lagaminus muitininkai aptiko didžiulę kontrabandą
Patikrinę Maskvoje gyvenančio asmens kelioninį bagažą muitininkai buvo priblokšti – lagaminuose nebūta nieko daugiau kaip tik nedeklaruotos cigaretės su trečiųjų šalių akcizo ženklais. Dviejuose piliečio lagaminuose gabenta virš tūkstančio pakelių „Koronta“ cigarečių.

Aptiktų cigarečių vertė – daugiau kaip pustrečio tūkstančio eurų. Piliečiui surašytas Administracinio teisės pažeidimo protokolas pagal 163-2 str. (Akcizais apmokestinamų prekių įsigijimas, laikymas, gabenimas, naudojimas ar realizavimas pažeidžiant nustatytą tvarką).

Įkliuvo ir kiti „išradingi“ kontrabandininkai

Tą patį savaitgalį Vilniaus teritorinės muitinės inspektoriams įkliuvo ir kiti „išradingi“ smulkūs kontrabandininkai.

Šeštadienį Raigardo kelio poste muitininkams įkliuvo baltarusis, kuris pareigūnus nustebino savo išmone – nedeklaruotas „NZ Gold“ cigaretes per Baltarusijos-Lietuvos sieną pilietis pamėgino pervežti automobilio „Audi 100“ duslintuvo bakelyje bei akumuliatoriuje.

Kitas smulkus kontrabandininkas tame pačiame poste įkliuvo pirmadienio paryčiais. Baltarusijos pilietis pričiuptas įsirengęs slėptuvę „VW Caravelle“ slenksčiuose. Iš slėptuvės muitininkams teko traukti „Minsk Superslim“ bei „NZ Superslim“ cigaretes.

Šiems piliečiams surašyti Administracinio teisės pažeidimo protokolai dėl kontrabandos gabenimo. Cigaretės ir automobiliai sulaikyti.

Svarbu pabrėžti, kad piliečių pagalba ir įsitraukimas į kovą su kontrabanda - ne mažiau svarbūs šiame sudėtingame procese, todėl vertėtų nepamiršti, kad kilus įtarimui apie galimą kontrabandos gabenimą arba kontrabandinių gaminių platinimą, yra būtina pranešti policijai arba muitinės pasitikėjimo telefonu, visą parą tel. 8 800 555 44.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (365)