Ši rūkalų kontrabanda buvo aptikta liepos 25–ąją Raigardo kelio poste patikrinus tranzitu per Lietuvą į Lenkiją vilkiko vežtą krovinį, pranešė Muitinės kriminalinė tarnyba (MKT).


Vairuotojas deklaravo nieko draudžiamo nevežantis, tačiau vienas iš muitininkų nusprendė patikrinti keletą maišų metalo ieškikliu. Prietaisui sureagavus, buvo detaliai patikrintas visas krovinys ir paaiškėjo, kad tik dalyje maišų yra deklaruota prekė.

Likusiuose į anglis įvairiais kiekiais buvo primaišyta tai po 50, tai po 70 pakelių baltarusiškų cigarečių „NZ 10“. Beje, maišai su cigaretėmis buvo sukrauti į krovinio vidurį, o maišai su gryna anglimi juos dengė iš šonų ir puspriekabės galo, tarytum savotiškas „šarvas“, saugantis nuo patikrinimo.

Muitinės pareigūnai, baigę tikrinimo darbus, pripažino, kad jų prognozės dėl kontrabandos dydžio, buvo labai kuklios. Muitinės kriminalinė tarnyba skelbia, kad pagal prognozes, maišuose tikėjosi aptikti apie 25 tūkst. pakelių, bet iš viso rasta beveik dvigubai daugiau - 47 389 pakelių cigarečių „NZ 10“ ir „NZ Safaris“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)