Tačiau tokie pasakojimai neįtikina su kontrabanda kovojančių pareigūnų – nepasisekė ir kartą dėl kontrabandos teistam vilniečiui, kuris ir policijos pareigūnus, ir teisėjus bandė „užburti“ savo istorija.

Vilniaus apygardos teismas paskelbė, kad nuomojamame garaže beveik 17 tūkst. baltarusiškų cigarečių pakelių laikęs ir jas parduoti ketinęs Jevgenijus Dukelis neteisėtai disponavo akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Baudžiamąją bylą išnagrinėjusi teisėja Laureta Ulbienė nutarė, kad J. Dukeliui, kuriam kitoje byloje dėl to analogiško nusikalimo buvo skirta bauda, turi būti skirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant tam pačiam laikotarpiui. Bausmės vykdymo atidėjimo metu nuteistasis negalės išvykti iš gyvenamosios vietos ribų be pareigūnų žinios.

Kaip pabrėžė apkaltinamąjį nuosprendį priėmusi teisėja, J. Dukelis anksčiau jam skirtų baudų į valstybės biudžetą nesumokėjo, todėl laisvės atėmimo bausmės paskyrimas, nors ir jos vykdymą atidedant, nuteistajam yra rimtas įspėjimas – jeigu per šį laikotarpį jis padarys kitą nusikaltimą, privalės bausmę atlikti pataisos namuose.

Tuo metu J. Dukelio bičiulis Sergejus Grigunas buvo išteisintas dėl jam pateiktų kaltinimų – nenustatyta, kad jis būtų padaręs jam inkriminuotą nusikaltimą.

Bylos duomenimis buvo nustatyta, kad J. Dukelis dar praėjusių metų rugsėjo 4 d., apie 11.30 val., neteisėtai už beveik 14 tūkst. eurų iš tyrimo metu nenustatyto asmens įgijo 5 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ ir 11 940 pakelių „NZ Gold Super Slims“ su Baltarusijos Respublikos akcizo ženklais.

Kontrabandinius rūkalus vyras paslėpė iš vienos moters išsinuomotame garaže Vilniuje, S. Žukausko g. Būtent čia cigaretes ir aptiko pareigūnai, kurie buvo gavę operatyvinės informacijos, kad po daugiabučiu esančiame požeminių garažų masyve yra sandėliuojamos kontrabandinės cigaretės.

Patikrinti informacijos pareigūnai atvyko būtent tuo metu, kai garaže buvo J. Dukelis ir S. Grigunas – į polietileninius maišus sudėtas cigarečių dėžes jie krovė į automobilį.

„Kai priėjome prie vyrų ir prisistatę paklausėme, ką veikia šiame garaže, jie labai sutriko ir negalėjo nieko atsakyti, o kai praplėšėme vieną maišų, pamatėme cigaretes“, – pareigūnai prisiminė, kad kratos metu buvo aptiktos 34 dėžės cigarečių.

Garažą išsinuomojęs J. Dukelis per apklausą aiškino, kad pigiai cigaretes jam pasiūlė nusipirkti nepažįstamas vyras, kurį jis sutiko prie Darbo biržos. Tas pats vyras esą net iš anksto nepaėmė pinigų už cigaretes, kurias atvežė į garažą – žadėjo atvažiuoti vakare. Tačiau, nors jo ir laukė pareigūnai, taip ir nepasirodė.

J. Dukelis taip pat pasakojo, kad cigaretes ketino parduoti turguje ir esą taip būtų ne tik už jas atidavęs pinigus, bet ir pats užsidirbęs. O kadangi tuo metu neturėjo automobilio, paprašė savo bičiulio S. Griguno pagalbos, kuris tuo metu į garažą jam atvežė padangas.

Vyras taip pat tikino, kad S. Grigunas nieko nežinojo apie kontrabandines cigaretes. Tą patį aiškino ir S. Grigunas, pažymėjęs, kad draugui į garažą tik atvežė padangas.

S. Grigunas ir J. Dukelis prieš kelerius metus buvo teisiami ir kitoje baudžiamojoje byloje – kartu su jais atsakomybėn buvo patraukti ir bendrovės „Biastra plius“, kuri buvo laimėjusi konkursą vykdyti konfiskuotų prekių, taip pat ir kontrabandinių cigarečių, naikinimą, darbuotojai. Tada buvo nustatyta, kad vyrai nusipirko 40 dėžių cigarečių „Jing ling“, kurios oficialiai turėjo būti sunaikintos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)