Kaip tvirtina pareigūnai, kontrabandininkai prie sienos susitartame taške susitiko su baltarusiais, kurie jiems permetė keturis didelius pakus cigarečių, o vėliau pėsčiomis nukeliavo iki vietos, kurioje jų jau laukė privažiavęs automobilis.

Kaip pasakojo pareigūnai, pasala buvo surengta prie valstybės sienos ir už Pabradės miesto, jei netyčia kontrabandininkai prasmuktų pro pirmąją pasalą nepastebėti.

„Mes gavome informacijos apie tai, kad per sieną pirmadienio vakarą bus gabenama kontrabanda. Buvo surengtos dvi pasalos, ir jos pasiteisino: kontrabandininkai cigaretes pasiėmė kitoje pasienio vietoje nei planuota ir jau važiavo Vilniaus link. Maždaug 17 val. 50 min. jie buvo pastebėti Pabradės mieste. Automobilį sustabdėme kelyje už Pabradės, jame sėdėjo keturi asmenys“, - pasakojo pareigūnas.

Patikrinimo metu automobilyje rasti keturi ryšuliai aptraukti juodu polietilenu, o juose buvo 2997 pakeliai cigarečių su baltarusiškais akcizų ženklais „Minsk Superslim“. Be to, automobilis buvo išregistruotas, neturėjo techninės apžiūros paso ir draudimo. Buvo iškviesta policija.

Tai nėra didelės vertės kontrabanda, jos gabentojams - „nešikams“ gresia administracinė atsakomybė.

Kaip tvirtino Ignalinos rinktinės kriminalinės žvalgybos skyriaus atstovas, dažniausiai kontrabandininkai atkeliauja į būsimo nusikaltimo vietą dieną:

„Jie apsižvalgo, apsižiūri, ar nėra pasieniečių, stebi jų judėjimą. Nusikaltimai dažniausiai įvyksta sutemus, keičiantis pasieniečių pamainoms. Dažniausiai kontrabanda būna perduodama nepažeidžiant valstybės sienos, per ją permetant krovinį“, - pasakojo jis.

Kartais jų darbą sutrukdo ne tik pasieniečiai, bet ir grybautojai ar uogautojai, miško darbininkai. Kaip tvirtino pareigūnas, kartais jie sutrukdo kontrabandos perdavimo per sieną aktus, ir kontrabandininkai priversti sprukti, o kontrabanda lieka Baltarusijos sienos pusėje. Tokiais atvejais Valstybinės sienų kontrolės tarnybos (VSAT) atstovai informuoja Baltarusijos pareigūnus, kad jie gali ieškoti kontrabandininkų bei jų neperduoto krovinio.

Remiantis VSAT pareigūnų duomenimis, per Baltarusijos sieną dažniausiai gabenamos pigiausios cigaretės, kurias Lietuvoje galima parduoti daug brangiau.

Svarbu pabrėžti, kad piliečių pagalba ir įsitraukimas į kovą su kontrabanda - ne mažiau svarbus šiame sudėtingame procese, todėl vertėtų nepamiršti, kad kilus įtarimui apie galimą kontrabandos gabenimą arba kontrabandinių gaminių platinimą, yra būtina pranešti muitinės pasitikėjimo telefonu, visą parą tel. 8 800 555 44.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)