Mėgindami keisti taktiką ir kontrabandos įvežimo kelius, šešėliniai vertelgos bando nelegalius baltarusiškus rūkalus įvežti ir iš Rusijos.
Rugsėjo 30-osios popietę, apie 15 val., Kybartų kelio posto muitinės pareigūnai patikrino į Lietuvą „tuščiomis“ važiavusį vilkiką „Renault“. Muitininkams sukėlė įtarimų puspriekabės ilgis – vizualiai viduje ji atrodė esanti trumpesnė, nei iš išorės. Patikrinus puspriekabės vidų atstumo matuokliu, paaiškėjo, kad pareigūnai neapsiriko – ji išties buvo bent metru trumpesnė. Buvo aptikta slėptuvė, įrengta atitvėrus puspriekabės dalį imitacine sienele, praneša Muitinės kriminalinė tarnyba.

Viduje rasta 66 920 pakelių baltarusiškų cigarečių „Minsk Capital“ ir „NZ Gold“, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau, nei 236 tūkst. eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje dėl sulaikytos kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas, jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.

Vilkiko vairuotojas paleistas, skyrus kardomąją priemonę – piniginį užstatą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)