Muitinės kriminalinės tarnybos atstovas praneša, kad krovininis vilkikas „Iveco“, vairuojamas Rusijos piliečio, į Lavoriškių kelio postą atvažiavo gruodžio 4–ąją, apie 5 val. ryto. Vairuotojas deklaravo važiuojantis iš Maskvos ir tranzitu per Lietuvą į Rusijos Kaliningrado sritį ketinantis vežti bituminės dangos ir stiklo vatos krovinį.


Iš pirmo žvilgsnio mašinoje išties buvo deklaruotas krovinys, tačiau vos muitininkams pakėlus šoninį tentą, pastebėta, jog vidurinė puspriekabės dalis pilna cigarečių dėžių.

Iškrovus prekes, suskaičiuota, kad iš viso „Iveco“ gabeno 468 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių „Fest“, „NZ gold“ ir „Minsk Capital“. Šių rūkalų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 1, 67 mln. eurų.

Vilkikas, krovinys ir cigaretės sulaikyti, sulaikytas taip pat ir „Iveco“ vairuotojas, o MKT Vilniaus skyriuje dėl kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Vėliau vairuotojas buvo paleistas, skyrus kardomąją priemonę – piniginį užstatą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)