Kaip Marse gyventų astronautai? Su kokiais iššūkiais jie susidurtų? Ko jiems labiausiai trūktų? Į visus šiuos ir kitus klausimus atsakyti bandžiusios iššūkio komandos turėjo galimybę įsitikinti, kad mokslas gali būti labai kūrybiškas, įdomus ir įtraukiantis.

Įgyvendinti užduotį mokiniai galėjo ne tik savo mokykloje ar kitose ugdymo erdvėse, bet ir fiziškai veikiančiuose STEAM atviros prieigos centruose Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje, Marijampolėje, Tauragėje ir Telšiuose.

Išbandyti savo jėgas juodosios dėžės iššūkyje šiais metais pabandė 12 komandų iš visos Lietuvos. Jų tarpe – Kauno Petrašiūnų progimnazijos šeštokai, skambiu komandos pavadinimu „Kolonizatoriai“. Jie pasiūlė idėją vaizdo kamera fiksuoti kelionės Marse dienoraštį, kurį siųstų į Žemę.

Progimnazijos matematikos mokytoja Ligita Milkauskienė įsitikinusi, kad žvelgiant į žmonijos ateitį, Marso ir apskritai kosmoso tema šiandien yra labai svarbi, o tuo pačiu ir įdomi, tad jos suburta žingeidžių ir viskuo besidominčių mokinių komanda noriai įsitraukė į projektą.3

Kuriant projektą prireikė suvienyti jėgas, tad kiekvienas komandos narys turėjo galimybę atskleisti stipriąsias savo puses – kūrybiškumą, gebėjimą teorines žinias pritaikyti praktikoje.

Kaip jiems sekėsi kurti idėją ir ar patys moksleiviai norėtų nukeliauti į Marsą, kviečiame pasižiūrėti parengtame video reportaže.